Neobična inicijativa katoličkih sveštenika - mogu li Bog i Maradona zajedno?

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2020, 15:43

Neobična inicijativa katoličkih sveštenika - mogu li Bog i Maradona zajedno?

Napolitanci su, izgleda, već izabrali...

Stadion San Paolo u Napulju uskoro će poneti ime legendarnog Dijega Armanda Maradone, ali se to u gradu podno Vezuva nije dopalo baš svima.

Tim povodom oglasila se grupa sveštenika koja je pisala nadbiskupu Kresenciju Sepeu kako bi se usprotivio ovakvoj odluci grada.

"Stadion San Paolo trebalo bi da nosi naziv sveca koji nam je približio Isusa. Nemamo ništa protiv da se stadion nazove 'San Paolo-Maradona', kakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je slučaj u Milanu sa stadionom 'San Siro-Meaca'. Bio bi to pravi kompromis kako bi ukazali čast jednom šampionu, ali i sačuvali veru", stoji u saopštenju koje je potpisalo petorica sveštenika.

Gradonačelnik Napolija Luiđi De Magistris je odmah nakon smrti Argentinca podneo zahtev za promenu italijanskog zakona po kojem bi trebalo da se sačeka 10 godina od smrti osobe kako bi po njoj imenovali stadion.

Imaju Napolitanci svoga boga, pa je teško poverovati da će ova incijativa sveštenika uspeti...

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČUDAN APEL KATOLIČKIH SVEŠTENIKA: Protive se imenovanju stadiona u Dijego Armando Maradona!

Izvor: HotSport.rs, 04.Dec.2020

Stadion San Paolo u Napulju uskoro bi trebao poneti ime legendarnog Dijega Armanda Maradone, ali se to u najvećem gradu južnog dela Italije nije dopalo baš svima. Zbog ove inicijative grada oglasila se grupa sveštenika koja je pisala nadbiskupu Krecenciju Sepeu kako bi se usprotivio protiv ove odluke...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.