Nemoguća misija

Izvor: Glas javnosti, 26.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemoguća misija

Mnogo puta su prethodnih sezona košarkaši Partizana ulazili u evroligaške okršaje pod parolom „Neka bude što biti ne može“, a slično će biti i večeras kada u „Pionir“ stiže šampion Evrope CSKA (20.45 - RTS2). Najbolji evropski tim i glavni kandidat za osvajanje nove titule ne samo da želi da pobedi, već, kako kaže strateg „crno-belih“ Duško Vujošević, uvek ima nameru da demonstrira svoju nadmoć.

Ipak, kao i na utakmicama protiv Panatinaikosa ili Reala, niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Partizanovom taboru i ne pomišlja na predaju. Uostalom, „crno-beli“ nemaju tako loš međusobni skor sa „armejcima“ (3-6), ali to večeras neće značiti apsolutno ništa.

- Čuda mogu da se dese, a naša pobeda bi bila upravo to. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa Evrope i uradićemo sve što je u našoj moći da ih iznenadimo. CSKA ima sve, Rusija je kroz njih prepoznala važnost sporta za državu. Mi, sa druge strane, nemamo nikakvu podršku, naša logistika su navijači, a naša snaga je u nama - kaže Vujošević i dodaje: - Nije realno očekivati pobedu, ali mogu da obećam da ćemo se boriti više nego na bilo kojoj drugoj utakmici.

Bez obzira što na parket „Pionira“ neće istrčati sjajni natuarlizovani Amerikanac Džon Holden, četa Etorea Mesine neće biti manje opasna.

- Odsustvo Holdena nije veliki problem za njih jer imaju takav sistem da su dobro pokriveni na svim pozicijama i praktično raspolažu sa dva tima. U sezoni od skoro 80 utakmica samo takve ekipe mogu da izdrže jak tempo - ocenio je Vujošević.

Loša vest za „crno-bele“ je što se konačno oporavio Matjaž Smodiš, koji će najverovatnije zauzeti svoje mesto na poziciji krilnog centra Moskovljana.

- Veoma sam uzbuđen zbog povratka na parket. Znam da je „Pionir“ veoma težak i vruć teren, ali pokušavam da ne mislim na to i koncentrisaću se samo kako da što više pomognem svom timu - rekao je Smodiš.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.