Nemcima zlato u timskoj vožnji!?

Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemcima 'zlato' u timskoj vožnji!?



Selekcija Nemačke osvojila je zlatnu medalju u 'timskoj vožnji' na Svetskom prvenstvu u Bormiju. Vožene su dve discipline - superveleslalom, pa slalom.

Posle prve četiri serije 'brže' discipline vođstvo su delili Nemci i Austrijanci sa po 12 negativnih bodova (posle svake serije prvoplasirani je dobijao -1, poslednji -9 bodova), a pratili su ih Kanada (-16) i Sjedinjene Države (-20).

U superveleslalomu za Nemačku su nastupile Martina Ertl i Hilde Gerg, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ertl je u svojoj grupi bila prva, Gerg druga, još jedno drugo mesto Ekerta bilo je dovoljno za prvo mesto na 'poluvremenu'.

Benjamin Rajh, Katrin Cetel i Mikael Valhofer ostvarili su u zbiru isti rezultat kao Nemci.

Šveđani su imali dva velika peha, Anja Peršon nije završila vožnju, a drugog predstavnika u super-džiju nisu mogli da prijave - po pravilima samo oni koji imaju 120 FIS bodova imali su pravo nastupa u 'timskoj vožnji'.

Bode Miler i Deron Ralvs odradili su svoj deo posla, osvojivši dva prva mesta, ali su i Džulija Mankuzo i Lindzi Kildou pale i donele po -9 Amerikancima.

U nastavku takmičenja na stazu su izašli slalomaši. Nemci i Nemice su bili sasvim smireni, Monika Bergman-Šmuderer pobedila je u svojoj grupi, Feliks Nojrojter takođe, i Austrijanci (Nikola Hosp pala), Rajh i Šenfelder, nisu mogli do boljeg plasmana od drugog mesta.

Bitka za 'bronzu' trajala je do samog kraja, Vidal je u poslednjem nastupu petim mestom doneo mesto na postolju selekciji Francuske, a na četvrtom mestu su ostali Amerikanci. Još jedno izletanje sa staze (u slalomu pao Bode Miler) koštalo je selekciju SAD medalje.

Konačan plasman:

1. Nemačka (Bergman-Šmuderer, M. Ertl, Gerg, Ekert, A. Ertl, Nojrojter) .... 26

2. Austrija (Gečl, Hosp, Cetel, Rajh, Šenfelder, Valhofer) .... 29

3. Francuska (Žakemo, Montilje, Paskal, Pekinjo, Burže, Vidal) .... 38

4. SAD (Kildou, Mankuzo, Šleper, Lidžeti, Miler, Ralvs) .... 39

5. Kanada (Akton, Bridon, Bigs, Burke, Grandi, Gvaj) .... 43

6. Švajcarska (Aufdenblaten, Nef, Štiger, Albreht, Defago, Curbrigen) .... 46

7. Švedska (Borsen, Hargin, Peršon, Jerbin, Larson, Mirer) .... 48

8. Italija (Kostaca, Fankini, Pucer, Fil, Melg, Roka) .... 50

9. Slovenija (Maze, Rabič, Dragšič, Gorza, Košir, Šporn) .... 54

Bilans medalja:

Austrija...........3-4-4---11

Hrvatska..........3-0-0---3

SAD................2-1-3---6

Švedska..........2-1-0---3

Nemačka........1-0-0---1

Italija..............0-2-2---4

Finska.............0-2-0---2

Norveška.........0-1-0---1

Češka..............0-0-1---1
Francuska.......0-0-1---1

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.