Nemcima zlato u ekipnoj trci

Izvor: B92, 25.Jul.2013, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemcima zlato u ekipnoj trci

Nemački tim osvojio je zlatnu medalju u ekipnom plivanju na 5 kilometara, na prvenstvu sveta u Barseloni.

Nemački tim u sastavu Tomas Lurc, Kristijan Rajhert i Izabela Harle prešao je su stazu u luci Barselone za 52:54,9 minuta.

Lurcu je to ukupno šesto zlato na prvenstvima sveta u karijeri. Srebro je pripalo Grčkoj u sastavu Spiridon Janiotis (pojedinačni šampion), Antonios Fokaidis i Kaliopi Aruzu u vremenu 54:03,3 minuta.

Bronzu su osvojili Brazilci Alan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Do Karmo, Samuel de Bona i Polijana Okimoto, tri desetinke sporije od Grke.

Ekipa SAD. koja je osvojila prvo zlato na prvoj ekipnoj trci 2011, u Barseloni je na cilj stigla tek šesta, iza Australije i Italije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.