Nemci traže zatvor za rasističko vređanje fudbalera

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 22:25

Nemci traže zatvor za rasističko vređanje fudbalera

Nemački savez profesionalnih fudbalera (VDV) brine zbog sve češćeg maltretiranja igrača na interetu.

"Sajber maltretiranje je veoma ozbiljan problem već godinama - ne samo u sportu", rekao je direktor VDV Ulf Baranovski, prenosi agencija dpa.

"Kao prvo i najvažnije, pozivamo zakonodavnu i izvršnu vlast da poboljšaju situaciju i da bolje zaštite žrtve", rekao je on.

Odbrambeni igrači Lajpciga Benjamin Henrihs i Bajerna Dajot Upamekano poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su žrtve rasističkog vređanja na internetu, rekao je trener Lajpciga Marko Rose.

Odgovorne, rekao je, treba poslati u zatvor na nekoliko dana, što će biti upozorenje ostalima.

Fudbaleri Bajerna Tomas Miler, Leon Gorecka i Liroj Sane nedavno su pokrenuli kampanju "Zajedno protiv mržnje na mreži", čitajući uvrede na svoj račun u video-snimku objavljenom na različitim platformama.

Baranovski je pozdravio inicijativu.

"Kada sportisti javno zauzmu stav protiv govora mržnje na intenetu, to je snažan signal i jasna poruka donosiocima odluka, da je potrebno da napornije traže rešenja."

Nemačko ministarstvo pravde planira novi zakon protiv digitalnog nasilja prema kojem se operateri društvenih medija mogu suočiti sa građanskim parnicama usmerenim na zatvaranje profila prestupnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEMCI POKRENULI OZBILJNU INCIJATIVU: Stop rasističkim uvredama igrača, evo kako su to zamislili!

Izvor: HotSport.rs, 18.Apr.2023

Fudbaleri su ustali protiv ove pošasti Kako prenose nemački mediji, Nemački savez profesionalnih fudbalera VDV zabrinut je zbog sve češćeg maltretiranja igrača na internetu. – Sajber maltretiranje je veoma ozbiljan problem već godinama – ne samo u sportu – rekao je direktor VDV Ulf Baranovski....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.