Nemci ređaju poraze, Hansi Flik na tankom ledu

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 21:15

Nemci ređaju poraze, Hansi Flik na "tankom ledu"

Poraz Nemaca u prijateljskoj utakmici sa Kolumbijom (0:2) pojačao pitanje - da li je Hansi pravi čovek za posao selektora?

Zaljubljenicima i navijačima nemačke reprezentacije, te moćne, jake, trofejne selekcije, u poslednje vreme nije nimalo prijatno. Ekipa koju predvodi Hansi Flik ponire iz utakmice iz utakmicu, svaki put to što rade fudbaleri deluje sve lošije i gube mečeve - a poslednji je izazvao novu lavinu kritika na račun selektora.

"Da li je on pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čovek za ovaj posao?", pita se nekolicina uticajnih nemačkih medija posle poraza ekipe od Kolumbije u novom prijateljskom odmeravanju.

"Godinu dana pre početka Eura deluje da su selektor i njegovi igrači izgubili kompas", piše Kiker o aktuelnom trenutku nacionalnog tima.

Pre Kolumbije, Nemačka je poražena i od Poljske (0:1), a treći poraz u kratkom roku, od Ukrajine, izbegla je golom iz penala u samoj završnici.

Nešto, jednostavno, ne funkcioniše najbolje u ekipi i to je toliko očigledno.

Mundijal u Kataru je ogolio sve mane Flikovog tima, ali kao da eliminacija sa Svetskog prvenstva već posle prve runde nije bila dovoljna da se tim trgne - usledilo je pet mečeva i nijedna pobeda. Na poslednjih 11 utakmica nemački tim pobedio je samo tri puta.

Delovalo je da je Flik pravi čovek za ovaj posao posle svega što je doneo Bajernu kao trener međutim ništa od svega toga ne uspeva da ponovi u nacionalnom timu uz koji je godinama bio kao prvi asistent Joahima Leva.

"Videćemo drugačiji tim, stabilizovaćemo se i tempirati formu", ne napušta ga optimizam.

"Pozitivni smo jer imamo dobar tim i dobre igrače, bićemo spremni", kaže Flik pred nove nadolazeće prijateljske mečeve sa Japanom, Francuskom i SAD.

Nemačka je, posetimo, domaćin narednog Eura - otud i najveća očekivanaj navijača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.