Nemci pišu: Kraj trke za Pavlovića – debituje za Nemačku

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 09:45

Nemci pišu: Kraj trke za Pavlovića – debituje za Nemačku

Aleksandar Pavlović, fudbaler minhenskog Bajerna, uskoro bi trebalo da dobije poziv selektora Nemačke Julijana Nagelsmana, prenosi nemački "Bild".

Vezista Bavaraca je na raskrsnici između seniorskog tima Srbije i Nemačke, nakon što se izbor čije će boje braniti intezivirao sa pozivom u mladu reprezentaciju "pancera".

Antonio Di Salva, selektor Nemačke do 21 godine ga je pozvao za mečeve protiv tzv. Kosova (22. mart) i Izraela (26. mart) u kvalifikacijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EURO, ali su se planovi promenili u skladu sa onim koje ima FSS.

Selektor Srbije Dragan Stojković želi u svom timu još jednog fudbalera iz dijaspore srpskih korena, a i Pavlović je u međuvremenu izjavio da još uvek nije doneo konačnu odluku.

"To ćemo tek videti", glasio je odgovor Pavlovića na pitanje za koga bi želeo da igra posle meča sa Laciom u Ligi šampiona.

Delegacija FS Srbije je za vikend u Minhenu posetila igračeve roditelje te ih uveravala da njihov sin treba da odabere seniorsku reprezentaciju domovine svojih roditelja.

Bili su to dovolnji signali čelnicima u nemačkom savezu da je vreme da reaguju.

"Trenutno stanje je takvo da će Aleksandar Pavlović ovog meseca dobiti poziv u seniorsku reprezentaciju Njemačke za prijateljske utakmice protiv Francuske i Holandije", piše Bild i objašnjava pozadinu te odluke:

"Razlozi što ga je Julian Nagelsman odlučio zvati su fenomenalne igre u dresu Bajerna, ali i činjenica da ga Srbija pokušava nagovoriti da igra za njih i da bude deo tima koji će igrati na Evropskom prvenstvu"

Pavlović je odigrao ukupno 17 utakmica za Bavarce, na kojima je postigao dva gola i upisao dve asistencije. Protiv tima iz Rima je imao svoj debi kao starter u Ligi šampiona.

Za sada ima dva nastupa za reprezentaciju Nemačke do 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.