Nemci bez prenosa Igara posle 2012?

Izvor: B92, 04.Jan.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci bez prenosa Igara posle 2012?

Nemačke televizijske stanice ARD i ZDF odustale su od pregovora oko prava na prenose Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju 2014. i Igara u Rio de Žaneiru 2016.

Predstavnici dve nemačke javne televizijske stanice objavili su da čelnici Međunarodnog Olimpijskog komiteta traže ogroman novac za televizijska prava.

Uz to su dodali da tu sumun oni jednostavno ne mogu da plate.

Ukoliko se nešto ne promeni, odustaćemo od prenosa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stvar je vrlo jednostavna, radi se samo o novcu", rekla je prestavnica ARD-a.

Novinar nemačkog Bilda tvrdi da pozadinu problema predstavlja odluka MOK-a da se ubuduće prava televizijskih prenosa Olimpijskih igara prodaju direktno, bez posrednika, za pet glavnih evropskih tržista - nemačko, britansko, francusko, špansko i italijansko, pa se lako može dogoditi da su Igre u Londonu poslednje koje će Nemci pratiti preko televizijskih ekrana.

Uz to se dodaje da MOK traži čak 180 miliona evra za paket prenosa takmičenja sa Olimpijskih igara u Sočiju i Riju, što je dva puta više od godišnjeg prava za prenose utakmica Bundeslige.

Prava za prenose sa takmičenja u Sočiju i Riju do sada su kupile samo Španija i Italija, dok su pregovori sa televizijskim kućama, osim u Nemačkoj, propali i u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.