Nemanja Nedović: Nisam još odustao od Španije

Izvor: Kurir, 07.Avg.2014, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja Nedović: Nisam još odustao od Španije

Konačnu reč daće lekari, a ja imam veliku želju da igram za Srbiju na Svetskom prvenstvu, poručio košarkaš

Košarkaš Srbije Nemanja Nedović u intervjuu za Kurir izjavio je da i pored ozbiljne povrede stopala veruje da će igrati na Svetskom prvenstvu u Španiji, koje počinje za manje od mesec dana.

As NBA ligaša Golden Stejta pre nekoliko dana povredio se na pripremnoj utakmici protiv selekcije BiH na turniru u Trstu.

Kakve su šanse da zaigraš >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Mundbasketu?

- Juče sam stigao u Beograd i danas bi trebalo da se uradi magnetna rezonanca kako bi se znalo nešto više. Skinuo sam gips i nadam se da povreda nije toliko ozbiljna i da bi mogao da igram na SP - rekao je Nedović za Kurir.

Šta kažu lekari?

- Postoji način da se ubrza oporavak ove povrede određenom terapijom ako rehabilitacija traje dve do tri nedelje. Ali danas će situacija biti mnogo jasnija. Optimista sam, konačnu reč daće lekari. Imam veliku želju da igram za svoju zemlju.

Da li si dobio podršku od saigrača iz reprezentacije?

- Naravno, sve vreme su bili uz mene i hvala im na svemu. Baš će mi biti žao ako nekim slučajem ne budem igrao u Španiji. Atmosfera u timu je sjajna i svi smo podređeni reprezentaciji i tome da napravimo što bolji rezultat. Svetsko prvenstvo se igra svake četiri godine i jedva sam čekao da počne, ali zadesio me peh. Uprkos tome, ne smem da klonem duhom, već moram da razmišljam pozitivno.

Koliko si vremena imao da razgovaraš i sa selektorom Đorđevićem, s obzirom na to da si odmah morao da se vratiš u Beograd?

- Uspeli smo malo da razgovaramo. Selektor mi je kao i saigrači dao veliku podršku i poželeo mi da se što pre oporavim od povrede stopala. To mi mnogo znači i drago mi je što sam imao priliku da radim s njim. Ponavljam, još nisam izgubio nadu da ću igrati u Španiji. Biću na raspolaganju Đorđeviću, pa kako on odluči.

Da li si zbog povrede stupio u kontakt s čelnicima Golden Stejta?

- Naravno, Amerikanci su upoznati sa svim detaljima i znaju sve o mojoj povredi. Pomno prate moje stanje, stalno su u kontaktu s našim doktorima kako bi znali koliko je ozbiljna povreda. Radiću sve u dogovoru s čelnicima kluba. I oni su mi dali podršku s nadom da povreda nije ozbiljnija - zaključio je Nedović.

Spreman za navijanje

„ORLOVI“ MOGU I BEZ MENE

Trebalo je da budeš jedan od glavnih igrača reprezentacije Srbije na SP. Kako sad vidiš naše šanse u Španiji?

- I bez mene imamo jaku reprezentaciju, odličan stručni štab, sjajnog selektora. Ako, ne daj bože, ne budem mogao da im pomognem u Španiji, pružiću im maksimalnu podršku kao navijač - poručio je Nedović.

Nema pritisaka

AMERIKANCI SU FER

Da li su ti ljudi iz sadašnjeg kluba sugerisali da ne igraš na SP zbog povrede?

- Ništa mi nisu rekli o tome, ali i ja sam znam da neću rizikovati svoju karijeru ako postoji i promil šanse da mi se povreda obnovi. Imam veliku želju da igram za svoju zemlju, ali sve ću znati posle detaljnijih analiza i urađene magnetne rezonance - istakao je Nedović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.