Nemački treneri se pitaju, kako u kafićima jedno, a na stadionu drugo?

Izvor: Sportske.net, 06.Jun.2020, 00:02

Nemački treneri se pitaju, kako u kafićima jedno, a na stadionu drugo?

Treneri u Bundesligi zatražili su danas ublažavanje strogih propisa lige, pozivajući se na opšte poboljšanje situacije sa korona virusom u Nemačkoj.

Treneri i zamene na klupi moraju da se pridržavaju smernica za socijalno distanciranje, moraju da nose zaštitne maske, a fudbaleri ne smeju zagrljajima da proslavljaju golove.

Nemačka je, otkako je sezona u Bundesligi nastavljena, ublažila mere uvedene zbog pandemije.

"Malo je teško shvatiti zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ljudi ponovo mogu da piju kapućino u kafiću bez nošenja maski, a mi direktori na tribinama smo i dalje priseljeni da držimo distancu i da nosimo maske", rekao je sportski direktor Bajer Leverkuzena Rudi Feler.

Otkako je sezona nastavljena nije bilo nijednog pozitivnog slučaja na COVID-19 u Bundesligi, ali timovi i dalje podležu stogim pravilima.

"Super je što možemo ponovo da igramo. Nemačka liga (DFL) je stvari uradila vrlo dobro. Ali protokoli su razradjeni u martu, a sada je jun", rekao je trener Leverkuzena Peter Boš.

Trener Paderborna Štefen Baumgart smatra da pravila moraju biti ublažena i za medije.



"Imamo snimatelje koji su sami i razdvojeni na 30 metara i moraju da nose maske. Imamo novinare čija pitanja ne razumemo jer nose masku dok držimo distancu od tri metra
", rekao je on.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

U SAD gotovo 1.000 mrtvih u jednom danu od kovida

Izvor: VOA, 06.Jun.2020

Svetska zdravstvena organizaija promenila je preporuku po pitanju nošenja maski, rekavši da ih treba nositi tamo gde se kovid 19 širi i gde je društvenu distancu teško postići. "U svetlu evoluirajućih dokaza, SZO savetuje vladama da bi trebalo da ohrabre javnost da nosi maske tamo gde je moguće...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.