Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021, 22:36

Nemački dubl ozbiljno doveo u pitanje plasman Srbije u četvrtfinale Dejvis kupa

Izabranici Viktora Troickog zavise od ishoda duela između Španije i Rusije, kao i SAD i Kolumbije

Slavila je teniska reprezentacija Srbije nad Austrijom bez izgubljenog meča. Ipak, nije uspela da savlada i Nemačku, pa je tako u pitanje dovela plasman u četvrtfinale Dejvis kupa. Za plasman sa prvog mesta Grupe F u narednu rundu bio je našim teniserima potreban trijumf Austrije nad Nemačkom. Iako je domaćin poveo u Insbruku zahvaljujući trijumfu Jurija Rodionova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nad Dominikom Kepferom (6:1, 7:5), Nemci su preokrenuli i sa 2:1 u pobedama došli do karte za osam najboljih selekcija.

Nakon što je Lenard Štruf relativno lako porazio Denisa Novaka (7:5, 6:4), sve oči bile su uprte u sudar dublova. Na kraju su Kevin Kravic i Tim Puc savladali Olivera Maraša i Filipa Osvalda, te su Nemačkoj obezbedili plasman u četvrtfinale - 2:0 (6:3, 6:4).

Tandem koji je porazio i Novaka Đokovića i Nikolu Čičića u odlučujućem meču srpsko-nemačkog duela, poveo je sa nešto manje od 40 minuta borbe u setovima (6:3).

U drugom su Austrijanci pružili dobar otpor, ali su izgubili servis u najgorem mogućem trenutku. Kravic i Puc su poveli sa 4:3, odbranili potom brejk i iskoristili drugu meč loptu.

Situacija u Grupi F je sledeća. Nemačka je sa maksimalnim učinkom prva, Srbija je sa polovičnim na drugom mestu, dok Austrija završava borbu bez ekipnog trijumfa.

S ozbirom da ima šest grupa, prvoplasiranim timovima će se u četvrtfinalu pridružiti i dva najbolja drugoplasirana. Švedska na drugom mestu Grupe B ima isti učinak kao Srbija (četiri dobijena i dva izgubljena meča). Australija je iza Srbije s ozbirom da je na drugom mestu Grupe D sa samo dva dobijena meča (četiri izgubljena), a i Francuska kao drugoplasirana u Grupi C ima slabiji skor od Srbije (3-3).

Zato će sve oči biti uprte u rasplete u preostale dve grupe. Srbiji igra da Španija ili Rusija međusobni duel okončaju bez poraza (sa 3:0), ali i da SAD ili Kolumbije ne okončaju međusobni okršaj sa maksimalnim učinkom (sa 3:0), kako bi zajedno sa Švedskom obezbedila vizu za nastavak takmičenja u Dejvis kupu.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Viktor Troicki

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.