Nemačka produžava kontrolu granica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka produžava kontrolu granica

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je danas da će Nemačka produžiti granične kontrole koje su uvedene u septembru zbog velikog priliva migranata, pošto je Evropska komisija dala odobrenje.

De Mezijer je u Berlinu rekao da će nemačka federalna policija nastaviti provere u nedostatku efikasne kontrole spoljnih granica Evropske unije.

Evropska komisija je prošle sedmice predložila da se Nemačkoj, Austriji, Švedskoj, Danskoj i Norveškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dozvoli da zadrže kontrole granica još šest meseci kako bi se regulisao priliv migranata.

Komisija je u obrazloženju navela da Grčka još ne može adekvatno da kontroliše granicu s Turskom, zbog čega su tih pet zemalja uvele kontrole dokumenata na granicama.

U Nemačkoj je prošle godine registrovano gotovo 1,1 milion tražilaca azilanata. Posle zatvaranja zapadnobalkaske rute, znatno je opao broj migranata koji traže azil u toj zemlji. U aprilu je registrovano manje od 16.000 ljudi, ali zvaničnici strahuju da bi novi talas migranata mogao da dođe preko Italije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.