Nemačka ne ostaje bez selektora

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 18:23

Nemačka ne ostaje bez selektora

Sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke Rudi Feler rekao je da će Hansi Flik ostati selektor reprezentacije, uprkos nedavnim lošim rezultatima državnog tima

Nemačka je u petak izgubila 0:1 od Poljske u prijateljskoj utakmici i to je bila treća uzastopna utakmica bez pobede.

Pojedini navijači i fudbalski stručnjaci ljuti su jer reprezentacija nije mnogo napredovala otkako je prošle godine eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

"Hansi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Flik će očigledno ostati trener. Svi se slažemo da je upravo Hansi pravi trener za dobru igru na Evropskom prvenstvu", rekao je Feler.

On je uoči prijateljske utakmice protiv Kolumbije u utorak, priznao da nemački tim mora da uradi mnogo više kako bi vratio poverenje navijača.

"Želimo da pobedimo, želimo da probamo neke stvari, ali istovremeno da inspirišemo ljude. To nije prijateljska utakmica, to nije kvalifikaciona utakmica, već utakmica u kojoj želimo da pokažemo navijačima da mogu da računaju na nas. Na kraju smo duge sezone, umorni smo i noge su teške ali moramo bolje", naveo je Feler.

Flik je osvojio Ligu šampiona sa Bajernom iz Minhena pre nego što je 2021. godine preuzeo reprezentaciju Nemačke.

Posao je počeo nizom od osam pobeda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali je posle toga nemački tim u 15 utakmica ostvario samo četiri pobede, protiv Italije, Omana, Kostarike i Perua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.