Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 14:55

Nemac vodi Dunajsku Stredu, ambicije napad na titulu

Domaćin prošle sezone nijednom nije pobedio današnjeg rivala, Sered

Počela je i slovačka Fortuna liga. U subotu u premjernog kolu nije bilo iznenađenja. Šampion Slovan je razbio Nitru u gostima sa 5:0 i najavio da je i ove sezone favorit za titulu, dok su trijumfe u gostima zabeležili i pretendenti za vrh tabele, vicešampion Žilina i Spartak iz Trnave.

U poslednjem meču kola danas (18.00) na MOL Areni Dunajska Streda dočekuje Sered. Domaćin je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezone bio treći, a ove želi da se uključi u borbu za titulu sa Slovanom iz Bratislave.

Novi trener Dunajske Strede je iskusni nemački stručnjak Bernd Štork (57). On je nasledio Petra Hibala, dugogodišnjeg kormilara ovog kluba. Ekipa je dovela nekoliko pojačanja. Novi trener doveo je dvojicu igrača iz Nemačke, Janika Milera iz Dinamo Drezdena i Sidnije Fridea iz Vehena. Iz Belgije, iz Roselera je došlo krilo, Kogoanac Džoan Andžuana. Srpski štoper Dušan Lalatović pojačao je ovog leta Partizan.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prema proceni Transfermarkta vrednost tima je 9.350.000 evra, dok je šampion iz Bratislave procenjen na 13.480.000. Na trećem mestu je Trenčin sa 6.550.000. Najvredniji fudaber Dunajske Strede je kapiten, Mađar Žolt Kalmar, koji je u ovaj slovački klub stigao iz Lajpciga 2018. godine. Njegova vrednost je 900.000 evra. Prošle sezone je postigao devet golova i bio najbolji strelac tima.

Sered je prošle sezone bio u donjem delu tabele. Prošle sezone Dunajska Streda nije dobila današnjeg rivala u šampionatu Slovačke. U gostima je poražena sa 3:1, a pred svojim navijačima je bilo bez pogodaka. U ovom gradu većina stanovništava su Mađari. Ovaj klub ima finansijsku pomoć iz matice kao i TSC iz Bačke Topole u Srbiji i Sepsi u Rumuniji.

SLOVAČKA 1 – 1. KOLO

Subota

Nitra - Slovan 0:5 (0:4)

Zeplin Mihalovče - Spartak Trnava 0:2 (0:2)

Ružomberok - Trenčin 2:2 (0:2)

Senica - Žilina 0:4 (0:0)

Zlato Moravce - Pohronije 2:2 (2:0)

Nedelja

18.00 (1,35) Dunajska Streda (5,0) Sered (9,00)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.