Nemac prvi pik za naslednika Murinja

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 11:41

Nemac prvi pik za naslednika Murinja

Julijan Nagelsman, trener Lajpciga, prvi je kandidat da na klupi Totenhema nasledi Žozea Murinja.

Portugalcu je u ponedeljak uručen otkaz, ali će on otići sa kompenzacijom u visini od 18,55 miliona evra.

Čelnici kluba na čelu sa Danijelom Levijem smesta su se dali u potragu za novim menadžerom i ostrvski mediji prenose da je nemački stručnjak prvi izbor.

Totenhem se, kako se saznaje, nedeljama unazad pripremao ua rastanak sa Murinjom i kontaktirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je moguće mete, među kojima je i Nagelsman.

On je navodno ostao otvoren za taj predlog, ali u slučaju da kormilo ekipe preuzme od leta, što znači da bi do kraja sezone tim imao privremenog menadžera.

Problem za "pevce" je što Nagelsman ima još dve godine ugovora sa Lajpcigom, pa bi morali da uplate oko 11,6 miliona evra kompenzacije nemačkom klubu.

Veruje se i da ni Nagelsman tražio povišicu i godišnju platu od blizu šest miliona evra.

Takođe, veruje se i da Bajern tražio zamenu za Hansija Flika i da u Nagelsmanu vide idealnog naslednika.

Veruje se da je druga opcija za sada menadžer Lestera Brendan Rodžers, ali on ima prilične rezerve prema tome da sedne na klupu Totenhema po odlasku Murinja.

Dalje, pominju se Skot Parker iz Fulama i Grem Poter iz Brajtona.

Ekipu će privremeno voditi bivši igrač "pevaca" Rajan Mejson uz pomoć Krisa Pauela, trenera u mlađim kategorijama kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.