Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2021, 19:18

Nemac pokorio Rusiju: Karl Gajger leteo do jubilarne 10. pobede u Svetskom kupu

Kamil Stoh podbacio u prvoj seriji, izvadio se u drugoj

Za razliku od nekih prethodnih sezona Svetskog kupa u ski skokovima, ova nije počela sa značajnijim iznenađenjima. Na prvoj stanici Karl Gajger je leteo je do trijumfa, ostavio je najbližeg pratioca bezmalo deset poena iza sebe zahvaljujući dva ujednačena skoka. Karlu Gajgeru skakaču je pobeda u Nižnjem Tagilu bila jubilarna deseta u karijeri, i baš kao i na otvaranju radovao se Nemac.

Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godinu dana je na premijeri trijumfovao nemački skakač Markus Ajzenbihler, sada Karl Gajger. još jednom su Nemci potvrdili da novu sezonu dočekuju najspremniji, ali je pitanje hoće li u odnosu na neke ranije uspeti da istraju, skaču dobro u kontinuitetu i konačno dobiju novog šampiona. Poslednji globus osvojio je Severin Frojnd još u sezoni 2014/15, a od tada su upravo Karl Gajger i Markus Ajzenbihler bili najbliži da osvoje Svetski kup. Imao je šansu i Rihard Frajtag, a drugo mesto nakon titule zauzeo je Severin Frojnd. Postaju večiti drugi.

Halvor Egner Granerud, branilac titule, bio je najbolji posle prve serije skokova, imao je priliku da skloni Nemca sa prvo mesta, ali ni izbliza nije izveo skok koji mu je bio potreban. Prekratko. Norvežanin nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh kada je slavio u Nižnjem Tagilu, i na kraju je zauzeo tek treću poziciju. Japanski skakač Rjoju Kobajaši razdvojio je Karla Gajgera i Halvora Egnera Graneruda.

Iako je Kamil Stoh na prvoj stanici Svetskog kupa zauzeo peto mesto, što nije loš rezultat, drastično slabije je skočio nego u kvalifikacijama. Drugom serijom donekle je popravio utisak, napravio je ogroman skok na tabeli i osvojio pristojan broj bodova, a borbe za podijum koštao ga je skok od samo 117.5 metara iz prve serije. Poljak je zaostajao za karlom gajgerom više od 30 bodova, dok je pored Kobajašija i Graneruda gledao u leđa i Naoki Nakamuri.

Najboljih deset u Nižnjem Tagilu kompletirali su Markus Ajzenbihler, Slovenci Anže Lanišek i Cene Prevc, norveški skakač Robert Johanson koji je u drugoj seriji nazadovao i Jukija Sato. Uz Karla Gajgera prvo takmičenje sezone obeležili su japanski takmičari, pošto ih je čak trojica završila među prvih deset.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.