Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2020, 09:13

Nema više prednosti domaćeg terena

Šta su nam pokazala uvodna kola po povratku Bundeslige...

Kako će odsustvo publike uticati na klubove kad ponovo počne da se igra fudbal? Pitanje kojim se malo ko bavio, osim u estetskom smislu. Odnosno kako će sve to izgledati iz perspektive igrača, koji bi po osnovnim načelima sporta trebalo da igraju za publiku.

Nemci su povukli nogu, odigrali dva kola i to je dovoljno za prvi statistički presek koji je prilično jasan i kaže: prednost domaćeg terena više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne postoji! Bez publike na stadionima, u 26. i 27. rundi Bundeslige, timovi koji su igrali u svom gradu, na svom stadionu, zabeležili su svega tri pobede?!

Prevedeno u procente to je svega 16,66 odsto. Nerešenih utakmica od uvodnih 18 (sabrano prva dva kola) bilo je pet, iliti 27,77 odsto, dok su gosti bili baš dominantni - deset trijumfa iliti 55,55 odsto.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U rundi što je juče kompletirana čast domaćina spasavali su Bajern (dobio Ajntraht sa 5:2) i Herta (slavila u gradskom derbiju protiv Uniona 4:0), a prošlog vikenda samo Borusija Dortmund (u derbiju Rura sa Šalkeom 4:0). Iz priloženog se da videti da su dva od tri trijumfa domaćina ostvarili najdominantniji timovi Bundeslige i glavni takmaci u borbi za titulu...

A da je Fortuna kojim slučajem zadržala velikih 2:0 u poslednjem meču 27. kola protiv Kelna (primila drugi gol u sudijskoj nadoknadi), procenat pobeda gostiju išao bi na preko 60 odsto!

STATISTIKA 26. I 27. KOLA BUNDESLIGE

Pobede domaćina: 3 (16,66 odsto)

Nerešeno: 5 (27,77 odsto)

Pobede gostiju 10 (55,55 odsto)

-------------------------------------------------------------------

Podaci koji bi mogli da koriste pred 28. kolo, a ono startuje već sutra, velikim derbijem u Dortmundu, gde gostuje Bajern. Bavarci su poslednji put na Vestfalenu dobili 2017, međutim ako je verovati ovoj statistici (a usled novonastale situacije) šanse su mu značajno veće nego Borusijine.

Evo i svih parova...

BUNDESLIGA - 28. KOLO

Utorak

18.30: Dortmund - Bajern

20.30: Ajntraht - Frajburg

20.30: Leverkuzen - Volfzburg

20.30: Verder - Menhengladbah

Sreda

18.30: RB Lajpcig - Herta

20.30: Augzburg - Paderborn

20.30: Dizeldorf - Šalke

20.30: Hofenhajm - Keln

20.30: Union Berlin - Majnc

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.