Nema više moćne Benfike, Žezusova filozofija je neuništiva! Sporting je sada gazda Lisabona, Slimani udara glavom kao nogom! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više moćne Benfike, Žezusova filozofija je neuništiva! Sporting je sada gazda Lisabona, Slimani udara glavom kao nogom! (VIDEO)

Napadački triling Slimani - Ruiz - Gutijerez presudio šampionu

Mit o strašnoj Benfiki srušen je onog trenutka kada je klupu lisabonskih Orlova napustio njen tvorac – Žorž Žezus. Nema više nepobedivog šampiona, kojeg niko ne može da zaustavi, a koliko je ova tvrdnja zapravo tačna govori i poslednji gradski derbi – u kojem je briljantni Žezus postavio taktiku kojom je po drugi put u dva meseca srušio svoj bivši klub. Ovog puta, poraz će mnogo boleti sve u crvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dresovima, dok će zeleno-bela strana Lisabona u nebesa podići kreatora potencijalno nove šampionske dinastije – 3:0.

Da je vreme velike Benfike prošlo, ili se bar bliži kraj, govori i činjenica da je Sportingu na Lužu bilo potrebno tek 25 minuta da u potpunosti smrvi rivala. Najbolja napadačka trojka Primeire, Ruiz - Slimani - Gutijerez pobrinuo se za to da Lavovi „pojedu“ Orlove i ponize ih na neprijateljskom terenu.

Već u 9. minutu Teo Gutijerez iskoristio je potpunu konfuziju u poslednjoj liniji domaćina, dobio loptu od Adrijena Silve koja je „rasporila“ Benfikinu odbranu, a kolumbijskoj zveri nije bilo teško da uradi ono što najbolje radi.

Tek što je Benfika uspela da se oporavi od velikog šoka, usledio je novi. Nova velika šansa i nova prvoklasna egzekucija. Ovog puta strelac je bio Islam Slimani posle izvrsnog trzaja glavom sa skoro 12 metara od gola, a asistent je bio Žeferson.

Ono što je oko 60.000 domaćih pristalica imalo priliku da vidi u prvom kvartalu igre bilo je i više nego dovoljno i činilo se kao da su se svi molili za što brži kraj, samo kako bi agonija bila što kraća. Ali, u zvezdama je bilo zapisano da će Benfika danas doživeti debakl. U 36. minutu svoju „reč“ imao je Brajan Ruiz, koji je u kratkom vremenskom periodu zadao i poslednji udarac najvećem protivniku i malobrojnim navijačima Sportinga doneo neopisivu radost.

Posle „otetog“ Superkupa Portugalije, Sporting je nadigroa Benfiku i u prvom ligaškom derbiju i dodatno joj otežao borbu za sam vrh tabele.

PRIMEIRA, 8. KOLO

Petak:

Nasional - Boavista 0:0

Subota:

Maritimo - Pasoš Fereira 0:2 (0:1)

/Osej 11, Hota 48/

Eštoril - Rio Ave 2:2 (0:1)

/Dijego 56, Taira 96 - Zegelar 44, Huedes 88/

Gimaraeš - Akademika 1:0 (1:0)

/Tomane 16/

Nedelja:

Aruka - Tondela 1:1 (0:0)

/Rodrigez 60 – Balde 48/

Moreirense - Vitorija Setubal 0:2 (0:1)

/Klaro 43, Pašeko 85/

Benfika - Sporing 0:3 (0:3)

/Gutijerez 9, Slimani 21, Ruiz 36/

20.15: Porto - Braga

Ponedeljak:

21.00: Belenenseš - Madeira

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.