Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2020, 00:08

Nema veze što nema zvezda, tu je Martin Brajtvajt! Barsa lagano, Juve do prolaza u 92. (VIDEO)

Danac odigrao sjajnu utakmicu u Kijevu, Ferencvaroš umalo odneo bod iz Torina

Dočekao je Martin Brajtvajt svojih pet minuta slave u Barseloni. Doveden je zimus kao prinudno rešenje, da popuni rupu nastalu povredom Usmana Dembelea i očekivalo se da kada sve zvezde budu na broju, da će mu biti uručena šut karta.

I letos se računalo da je Brajvajt prvi u redu za odlazak, ali je ostao na Nou Kampu. I eto, večeras, kada su prve violine ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na klupi ili tribinama, mirni Danac je preuzeo konce igre mladog tima Barselone koji je na teren poslao Ronald Kuman i maltene sam razbio Dinamo usred Kijeva – 4:0.

Ono što je najbitnije, Barselona je posle 4. kola grupne faze obezbedila prolazak u osminu finala Lige šampiona.

Katalonci su izveli na teren tim sa mlečnim zubima. Mnogo mladih igrača, onih sa skromnim minutima, koji tek traže svoje mesto pod suncem. Celo poluvreme je prošlo u njihovim skromnim pokušajima tika take, da držanjem lopte “udave” rivala. Ali nikako im nije uspevalo da skroje i neku šansu. Dinamo razočaravajuće pasivan, skroman, preplašen. Iako je imao decu naspram sebe. Pao je bez ispaljenog metka. Nije ni pokušao ništa da uradi.

Kada su videli kakav im je protivnik, mladi igrači Barse su otresiti i “zagrejani” izašli na drugo poluvreme. I dok dlanom o dlanu – pobedili su. Najpre je Martin Brajtvajt asistirao Seržinju Destu za njegov prvi gol u dresu katalonskog giganta. Koji minut kasnije Danac je postigao gol, iz uigrane akcije iz kornera, gde je lopta prebačena na drugu stativu, a on tu uklizao i sa pola metra pogodio.

To nije bilo sve. Kuman je na 2:0 poslao na teren Grizmana (postigao četvrti gol), Puđa i Albu, ali je opet Brajtvajt iskočio u prvi plan. Izborio je penal, a onda ga i iskoristio – 3:0. Dva gola i asistencija. Danac će pamtiti ovo veče u Kijevu.

Prolaz u osminu finala obezbedio je i Juventus, ali ne na tako ubedljiv način kao Barselona. Tek golom Alvara Morate u 92. minutu Stara dama je slomila uporne i mirne Mađare.

Hrabro je Ferencvaroš izašao na teren u Torinu. Jasno je bilo igračima mađarskog kluba da nemaju šta da izgube, bili su ionako unapred precrtani, ali to ih nije sprečilo da podignutog garda izađu na crtu Juventusu.

Ozbiljan posao pravi Sergej Rebrov u klubu iz Budimpešte, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ga uskoro vidimo na klupi nekog daleko jačeg sastava.

Sa stavom je Fradi zaigrao u Torinu, iskoristio je i malo ležerniji pristup Stare dame i poveo. Tokmak Nguen, nesuđeno pojačanje Partizana od pre dve zime, odradio je pola posla, primio loptu, povukao napad, a onda i asistirao Mirtu Uzuniju da postigne gol – 0:1.

Posle toga je Juventus morao da malo doda gas. Ipak je to bila utakmica u kojoj su crno-beli pobedom rešavali pitanje prolaska u drugu rundu Lige šampiona i luksuz da ispuste taj rezultat nisu smeli sebi da dozvole. Napad po napad, osvajali su domaći prostor, a egzekutor za izjednačenje bio je, a ko bi drugi, Kristijano Ronaldo. Oštar udarac levicom sa 18 metara i na semaforu se promenilo u 1:1.

Nepisano je pravilo u fudbalu da kada potrošiš uludo prvo poluvreme, da te onda u drugom neće koliko god da ti hoćeš. I to se dogodilo Staroj dami. Drugih 45 minuta bila je viktorija, igralo se samo na polovini mađarskog tima, Juventus je napadao, pogodio jednom u okvir gola, tukao sa distance, pa gubio nerve kako se bližio kraj.

Ferencvaroš u totalnoj defanzivi, ali miran, strpljiv, bez panike i grešaka. Minut po minut, napad po napad, kao peščana zrna u satu curela je utakmica. I onda propast te staložene odbrane gostiju...

Pobegao je Kvadrado, centrirao na peterac, gde je Morata bio potpuno sam, nije čak ni dobro šutirao, ali je golman Dibus očajno reagovao i maltene sam sebi zatresao mrežu. Kakva šteta za Fradi i kakav poklon za Juve – prolaz dalje.

LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA G

Juventus – Ferencvaroš 2:1 (1:1)

/Ronaldo 35, Morata 92 – Uzuni 19/

Dinamo Kijev – Barselona 0:4 (0:0)

/Dest 52, Brajtvajt 57, 70p, Grizman 92/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.