Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2020, 22:24

Nema luđih od Turaka: Bašakšehir porazom došao na korak od krune, Trabzon sve upropastio! Vri na dnu (VIDEO)

Istanbul posle lude večeri i poraza u Konji sačuvao četiri boda viška

Mogao bi ovaj 13. jul 2020. godine da postane istorijski datum u istoriji Istanbul Bašakšehira. Ne, tim za koji igra povremeni reprezentativac Srbije Danijel Aleksić nije overio šampionsku krunu dva kola pre kraja prvenstva. Ali bi i poraz u Konji Erdogonovog mezimčeta mogao da označi početak veliko slavlje u Istanbulu. Luda narav ovogodišnjeg turskog prvenstva ogoljena je i ove večeri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Previše se kockao Istanbul Bašakšehir, gubio sa dva gola razlike u Konji, uspeo da izjednači, na kraju lud meč završio porazom (3:4), ali taj neuspeh mogao bi da ima ukus velike pobede. Sve što je radio prethodnih meseci Trabzon je ove večeri upropastio u Denzliju. Imao je šansu Trabzon da do usijanja dovede temperaturu u Superligi i smanji prednost na samo bod razlike... Ali avaj. Dozvolili su gosti Denziliju da okrene rezultat i sačuva Istanbul na bezbedna četiri boda razlike. A ostalo je još samo dva kola.

Konja nije mogla kvalitetom da parira Istanbulu. Ali domaći tim je igrao jednu od najvažnijih utakmica u ovoj sezoni. Opstanak je bio na talonu. I uspela je Konja da od odbrane Istanbula napravi kuću na promaji. Nije vredeo ni iskorišćeni penal Višće u trećem minutu. Krila Konja igrali su meč života. Probijali su odbranu Istanbula kada god su hteli. Kao u 20. minutu kada je Faruk Mija u 20. minutu sačekao povratnu loptu i doneo izjednačenje. Po istoj matrici još jednom je pogodio snažni napadač, a u prvom poluvremenu Sahiner je iskoristio dodavanje Hadžiahmetovića. Bilo je posle prvih 45 minuta velikih 3:1 za Konju.

Međutim, bila je to samo najava ludog drugog poluvremena. Znali su igrači Istanbula da Trabzon vodi u tom trenutku i krenuli svim silama napred. Bilo im je potrebno samo sedam minuta da dođu do egala. Prvo je Demba Ba sjajno skočio u petercu, da bi Elija u 77. minutu doneo izjednačenje – 3:3.

Ne, ni to nije bio kraj. Odbrana Istanbula je bila suviše ranjiva u ovoj utakmici. Kao da nikada ranije nisu igrali u istom sastavu. Jonson je pasom ispod zemlje rasparao Istanbulove linije, a Škubić poslao loptu u dalji ugao. Za tri boda Konje i bod više u odnosu na Malatiju, Rize i Kajzeri.

Trabzon je bar na početku rutinski odrađivao posao, i verovatno se oblizivao slušajući rezultat iz Konje. Nigerijac Ekuban je u 14. minutu odradio ono što najbolje ume. Primio je dubinsku loptu i plasirao je pored golmana. Denizli nije imao veliki takmičarski motiv, ali je muški odradio posao u nastavku. Sve je počelom golom Sacka posle prekida na početku drugog poluvremena. Egal je dugo trajao, tas je prevagnuo na stranu domaćina. Sve je bilo gotovo kada je Estupijan dobio loptu iz dubine, i lako prevario Trabzonovog golmana. Zanimljivo je da je na početku drugog poluvremena ššansu u timu Denzlija dobio Evgeni Onazi, vezista koji se povezuje sa Crvenom zvezdom.

Bešiktaš je trijumfom u Malatiji domaćina gurnuo u veliki problem. Rival Partizana iz kvalifikacija za Ligu Evrope ima 32 boda, koliko Rize i Kajzeri. Konja ima bod više. Samo dva od pomenuta četiri tima obezbediće opstanak u poslednja 180 minuta.

TURSKA 1 - 32. KOLO

Subota

Gectepe - Genčerbirligi 1:3 (0:2)

/Octurk 89 - Sio 33, Stanču 45+3, Sesenjon 75pen/

Nedelja

Ankaragudžu - Galatasaraj 1:0 (0:0)

/Skarione 62pen/

Antalija - Alanja 1:0 (1:0)

/Jahović 22/

Fenerbahče - Sivas 1:2 (1:2)

/Turuč 27 - Kone 9pen, Kilinč 44/

Ponedeljak

Kasimpaša - Rize 2:0 (0:0)

/Hajradinović 53, Koč 78/

Kajzeri - Gacijantep 1:1 (0:0)

/Kravec 90+2 - Maksim 62/

Denizli - Trabzon 2:1 (0:1)

/Sako 46, Estupian 84 - Ekuban 14/

Konja - Bašakšehir 4:3 (3:1)

/Mija 20 i 45, Sahiner 27, Škubić 85 - Višća 3 pen, Ba 70, Elija 77/

Malatija - Bešiktaš 0:1 (0:0)

/Erkin 52/

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.