Nema ekstradicije: Bahreinski fudbaler na slobodi

Izvor: B92, 11.Feb.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema ekstradicije: Bahreinski fudbaler na slobodi

Tajlandske vlasti odustale su od izručenja Hakima Al Arabija Bahreinu i on sada ima dozvolu da se vrati u Australiju.

Fudbaler Hakim al Araibi, koji se nalazi u pritvoru u Tajlandu od kraja novembra, neće biti izručen Bahreinu jer je ta zemlja odustala od zahteva za njegovo izručenje, saopštilo je danas tajlandsko tužilaštvo.

"Ministarstvo inostranih poslova Bahreina nas je obavestilo da povlači zahtev za izručenje.... Ako ga oni ne traže, nemamo razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ga zadržimo", navelo je tužilaštvo.

Al Araibi (25), bivši reprezentativac Bahreina, uskoro bi trebalo da bude pušten na slobodu i poslat u Australiju gde ima status političke izbeglice.

Bahrein ga je 2014. godine u odsustvu osudio na 10 godina zatvora zbog navodne umešanosti u demoliranje policijske stanice, što on negira.

Priveden je 27. novembra u Tajlandu na osnovu Interpolove poternice, dok je bio na odmoru u Bangkoku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.