Izvor: MozzartSport.com, 20.Maj.2021, 18:06

Neko u Milanu sanja o tandemu Ibra - Žiru

Posle Intera i Lacija, za Francuza zainteresovani i Rosoneri

Rastanak Olivijea Žirua i Čelsija na kraju sezone je neminovan iako je Francuz procentualno najubitačniji napadač Plavaca u konkurenciji Tima Vernera i Tamija Abrahama. Osim Intera i Lacija, za reprezentativca Trikolora zainteresovan je i Milan.

(1,92) Argentinos Juniors (3,40) Atletiko Nasional (4,20)

Da li se to u Prestonici mode za narednu sezonu kuje jedan od najstarijih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << našpadačkih tandema u istoriji Serije A Zlatan Ibrahimović – Olivije Žiru? Lepo zvuči da su obojica par godina mlađi, ali učestale povrede Ibre ove sezone, pokazale su da pretendent na Ligu šampiona ne bi smeo da se oslanja isključivo na špiceve u četvrtoj deceniji života. Ako Milan u narednim sedmicama dogovori dolazak Žirua, time neće rešiti problem u špicu. A pritom se Francuz izvesno ne bi zadovoljio platom manjom od 3.500.000 po sezoni – veliki novac za čoveka koji će u septembru napuniti 35. godina.

Od toga da li će se Rosoneri plasirati u Ligu šampiona ili ne u dobroj meri zavisiće i transfer politika velikana sa San Sira, ali čini se da bi praksa dovođenja veterana u špic mogla da bude nastavljena. Od 2017. do danas u prestonicu Mode stigla su četvorica napadača u zrelim fudbalskim godinama – najmlađi je bio Nikola Kalinić (29), a sledili su transferi Gonzala Iguaina (30), Zlatana Ibrahimovića (38), te Marija Mandžukića (34) sa kojim Rosoneri ne planiraju da produžavaju šestomesečni ugovor koji ističe za nešto više od mesec dana. Od četvorice pomenutih jedini pravi doprinos doneo je Ibrahimović koji je na početku sezone konstantno rešetao, ali je većinu prolećnog dela propustio zbog povreda.

Za kraj, dokaz da Žiru nije ispucana kapisla ogleda se u njegovom ovosezonskom učinku u Čelsiju gde je odigrao 31. utakmicu, svega 12 kao starter, a na 1200 minuta na terenu postigao 11 golova – pogodak na svakih109 minuta. Poređenja radi, Verner je na okruglo 50 mečeva (3.675 minuta) postigao 12 golova, a za pogodak mu je prosečno bilo potrebno čak 306 minuta. Tamiju Abrahamu je golove postizao na svakih 128 minuta u proseku.

Dakle, Žiru i u 35. godini života parira mladim naraštajima, a šest od ukupno 11 ovosezonskih golova postigao je u Ligi šampiona i to na osam nastupa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.