Neko laže državu Srbiju

Izvor: Kurir, 21.Jun.2012, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neko laže državu Srbiju

Ministarstvo omladine i sporta demantuje navode predsednika RSS Velje Marjanovića

Demantuju predsednika RSS!

Ministarstvo omladine i sporta dostavilo je odgovore na pitanja sportske redakcije Kurira u kojima objašnjava na koji način i na čiji predlog je dodelilo nacionalno priznanje bivšem rukometnom reprezentativcu Aleksandru Blagojeviću. Ujedno ova institucija negira da poseduje akreditacionu listu EHF, kao što to tvrdi predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović.

- Ministarstvo omladine i sporta ne poseduje akreditacionu listu, već je na osnovu zahteva i aplikacionog formulara RSS, originalnog izvoda iz knjige državljana Republike Srbije i fotokopije lične karte, sačinio Predlog rešenja za dodelu nacionalnog priznanja sportisti Aleksandru Blagojeviću - kažu u Ministarstvu i dodaju:

„Na osnovu Rešenja Vlade Republike Srbije 05 broj: 661-1576/2008 od 10. aprila 2008. godine, Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje nacionalno priznanje sportisti Aleksandru Blagojeviću. Na osnovu člana 2. stav 1. Uredbe o dodeli nacionalnih priznanja i nagrada za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta sportistima državljanima Republike Srbije koji su kao reprezentativci Jugoslavije ili SCG osvojili, odnosno koji kao reprezentativci Republike Srbije osvoje medalju na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su bili, odnosno biće nosioci svetskog rekorda u olimpijskim sportovima, kao i njihovim trenerima (glavnom treneru ekipe, treneru sportiste), državljanima Republike Srbije, dodeljuje se nacionalno sportsko priznanje“, stoji u saopštenju Ministarstva.

Đurković: Stojim iza napisanog

Prema saznanjima Kurira, Rukometni savez Srbije je pre nekoliko godina poslao dopis Ministarstvu u kojem piše da je Aleksandar Blagojević bio na pripremama reprezentacije, na pobedničkom postolju, da poseduje medalju i da se nalazio na spisku igrača u propratnom materijalu, ali ističu da nije odigrao nijednu utakmicu.

- Ne želim o tome da pričam preko novina i dolivam ulje na vatru, pogotovo u trenutku kad rukometu ide dobro. Stojim iza svega što sam napisao i ukoliko neko od zvaničnih organa to bude tražio od mene, dostaviću im potreban materijal - kaže gensek RSS Božidar Đurković, koji je potpisao pomenuti dokument.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.