Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2021, 03:40

Neki novi Bruklin: Hardenov tripl-dabl na debiju uz 14 asistencija, Durant brojao do 42 poena

Vrhunska partija Nikole Vučevića nije na kraju nagrađena

Ceo košarkaški svet čekao je da vidi kako će proteći debi Džejmsa Hardena u Bruklinu i imao je šta da vidi. Brada i Kevin Durant su se baš potrudili da ostave utisak protiv Orlanda, pa je Harden završio prvi meč u dresu Netsa sa tripl-dabl učinkom, dok je Durantula dodao “skromnih” 42 poena u trijumfu od 122:115.

Harden je utakmicu završio sa 32 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poena, čak 14 asistencija, 11 skokova, ali i četiri ukradene i čak devet izgubljenih lopti. Šutirao je 8/18 iz igre, 3/10 za tri poena i 13/15 sa linije za slobodna bacanja. Harden je postao prvi igrač koji je dao 30 poena u tripl-dablu na debiju, a odmah je postavio rekord franšize po broju asistencija na jednoj utakmici!

James Harden with a franchise record FOURTEEN assists in his Nets debut ???????????? pic.twitter.com/2JEoSqGHuj

Moramo pohvaliti Nikolu Vučevića koji je utakmicu završio sa 34 poena, 10 skokova, sedam asistencija i pet ukradenih lopti! Zaista brutalna partija centra Orlanda.

Na ovom meču nije igrao Kajri Irving, počeo je Bruklin sa stvaranjem dua HardenDurant, videlo se tokom utakmice da jedan drugog ohrabruju, često i proigravaju, jasno da će za dodatno uigravanje biti potrebno još vremena, ali već to deluje ubojito. Kada imate takva dva strelca, pa još kada se vrati Irving... Neće se nikome militi da igra protiv Netsa.

Bruklin je bolje startovao meč, ali Orlando nije želeo da popusti, znao je da mnogo ljudi posmatra ovaj susret zbog debija Džejmsa Hardena i želeo je da ga učini što zanimljivijim. Posebno je to sve polazilo za rukom Nikoli Vučeviću koji je briljirao. Iz minuta u minut je delovalo da je Bruklin u sve većim problemima, sve dok na ulasku u poslednju deonicu Bruklin je poveo s 84:83. Drama je bila na vidiku.

I tu je Harden pogurao ekipu sa asistencijama, ali i poenima, pa je pojačao ritam kada je to Netsima bilo najpotrebnije, dao je i veoma bitna slobodna bacanja pri kraju utakmice. Odigrao je za ekipu, Durant je bio odličan, pa Orlando nije uspeo sa time da izađe na kraj. Netsi su uspešno otvorili novu eru. Još bi to bilo bolje da je Hardena bolje služio šut za tri poena, te da je imao manje od devet izgubljenih lopti, što je previše.

James Harden to Kevin Durant ???? pic.twitter.com/odfFy6JOF8

Sada mnogi postavljaju pitanje kako će tek Bruklin izgledati kada se Irving vrati na parket. Strašan trio će imati Netsi, ali to sve mora da se ubaci u sistem, da se od te trojice igrača izvuče maksimum i na tome će raditi Stiv Neš. Za sada deluje da sujete nema, Durantu je prijalo igranje sa Hardenom u timu, što govori i njegov rekord sezone sa 42 poena uz šut za tri poena 5/8.

Biće uzbudljivo gledati Bruklin u nastavku sezone.

NBA

San Antonio - Hjuston 103:91

/Derozan 21 - Vud 24/

Bruklin - Orlando 122:115

/Durant 42 - Vučević 34/

01.30: Toronto - Šarlot

02.00: Memfis - Filadelfija

02.00: Majami - Detroit

04.00: Portland - Atlanta

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvo pa tripl-dabl, spektakularan debi Hardena u Bruklinu

Izvor: RTS, 17.Jan.2021

Dugo je insistirao na trejdu, a onda već u prvom meču u novom klubu Džejms Harden pokazao sav svoj repertoar i vodio Bruklin do pobede nad Orlandom od 122:115. . ”Brada” je u svom debi nastupu u dresu Netsa imao spektakularne brojke i zajedno sa Kevinom Durentom vodio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.