Neka nova Srbija (FOTO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neka nova Srbija (FOTO)

Operacija EURO 2016 i neka nova Srbija. Na holandski pogon. Dik Advokat prvi put je okupio srpske reprezentativce u Staroj Pazovi u kojoj su Orlovi počeli pripreme za test meč s Francuskom na kojem bismo mogli da dobijemo naznake o tome šta nas čeka tokom selektorskog mandata prekaljenog Holanđanina.

Jasno, biće to samo najava za prave okršaje koji nas očekuju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Ali biće to vrlo dobra provera koja bi trebalo da pokaže koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << može jedna nova, prilično talentovana generacija srpskih fudbalera.

"Odlazak na Evropsko prvenstvo nam je obaveza i to svima treba da bude jasno", ne krije ambicije novi fudbaler Lacija Dušan Basta, jedan od mnogih koji su tokom leta promenili klub.

Ali do nedelje i susreta sa Trikolorima (20.45 na stadionu Partizana) u glavama će biti samo nacionalni tim.

"Bolje je što ćemo početi prijateljskom utakmicom jer ćemo to iskoristiti da se što bolje upoznamo sa novim selektorom. Ekipa je ostala ista, nije bilo mnogo promena i susret sa Francuskom će biti dobra provera pred početak kvalifikacija", raportira Basta.

Novi miljenik navijača Sautemptona Dušan Tadić optimista je pred početak novog kvalifikacionog ciklusa jer je tokom četiri sezone u Holandiji o Advokatu slušao samo najbolje.

"Imamo dobru bazu, mnogo smo napredovali za dve godine i sve će biti mnogo lakše nego do sada. Čuo sam sve najbolje o Advokatu. U Holandiji ga izuzetno cene i uvažavaju. Holandski treneri drže dobru disciplinu i gaje ofanzivni fudbal koji donosi i lepu igru i dobar rezultat", prepričava Tadić, koji bi trebalo da postane jedan od lidera ekipa i postara se za organizaciju napada.

Za davanje golova zadužen je Aleksandar Mitrović, najbolji strelac belgijskog Anderlehta, koji je sezonu počeo sa pet golova na sedam utakmica.

"Moglo je i bolje, ali nije loše. Ne opterećujem se mnogo, ali želim da nastavim u dobrom ritmu, pogotovo jer je nastup za svoju zemlju motiv više. Imamo novog selektora od koga imamo nešto novo da naučimo i samo polako, ima vremena", rekao je Mitrović.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.