Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2021, 19:37

Neka nova Srbija! Desetkovani Orlovi slavili protiv moćnih Francuza na debiju selektora Đerone

Velika pobeda srpskih rukometaša

Korona, povrede i privatne obaveze ostavile su rukometnu reprezentaciju Srbije bez nekoliko najboljih igrača, ali i pored toga Orlovi su uspeli u Zrenjaninu da savladaju favorizovane Francuze na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 27:24.

Novi selektor Toni Đerona, koji je preuzeo ekipu od Nenada Peruničića, za svoj debi nije mogao da računa na Petra Nenadića, Marka Vujina, Nemanju i Vanju Ilić, Nemanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zelenovića i Milana Milića. Ali, koga nema bez njega se mora.

Odsustvo pomenutih igrača nije poremetilo naš tim, oni koji su dobili šansu iskoristili su je na fenomenalan način i pobedili najtrofejniju rukometnu reprezentaciju sveta. I to u prilično jakom sastavu, sa čak devetoricom koji su prošle nedelje igrali na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu, jer je gostima ova utakmica bila jedna od poslednjih provera pred Svetsko prvenstvo u Egiptu, koje počinje 13. januara.

Ova dva tima će u subotu odigrati i meč u Kreteju, a podsetimo, plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve najbolje selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Bez obzira na neuspeh u Zrenjaninu, Francuska je apsolutni favorit za prvo mesto u Grupi 1, ali Orlovi posle viđenog ne bi trebalo da imaju probleme sa Belgijom i Grčkom da se plasira na šampionat Starog kontinenta.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.