Nejmar: Dao sam Ronaldu glas za Zlatnu loptu!

Izvor: Press, 16.Dec.2014, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejmar: Dao sam Ronaldu glas za Zlatnu loptu!

Brazilska zvezda pomalo začudila sve, a verovatno najviše saigrača Mesija
Borba za osvajača Zlatne lopte sve se više zahuktava, a jedino pitanje koje se postavlja je Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi? Nagrada o kojoj odlučuju svi kapiteni i selektori nacionalnih timova, kao i sportski novinari širom sveta  ima veliku težinu, a kako se približava njena dodela tenzije rastu. Kapiten brazilske reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Nejmar prilikom gostovanja na jednoj televiziji u toj zemlji otkrio je kome je dao svoj glas. Na mesto najboljeg na svetu postavio je Mesija, drugi je Ronaldo, a treći je po njegovom mišljenju, zanimljivo, Havijer Maskerano.

Verovatno se njegovom timskom drugaru Mesiju neće previše svideti koga je bivši igrač Santosa postavio na drugo mesto, ali pohvale idu i Brazilcu koji je ipak odabrao fer. Zanimljivo je i to što je na treće mesto postavio Havijera Maskrerana koji jeste njegov saigrač u Barseloni, ali je Argentinac, što samo govori po sebi gledano iz Nejmarovog ugla.

Povodom ovog izbora tradicionalno se javljaju bivše legende i javno govore o tome ko bi trebalo da dobije tu prestižnu titulu. Brazilac Ronaldo je za svog imenjaka, Peter Šmajhel bi voleo da to bude Manuel  Nojer, ali smatra da on nema previše šansi, dok je Havijer Zaneti ubeđen da na svetu nema boljeg od Lionela Mesija. Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić svoje glasove je dao najpre Ronaldu, pa Mesiju a treći je otišao „srpskom zetu" Bastjanu Švajnštajgeru.
Svečana ceremonija dodele ovog priznanja biće 15. januara u Cirihu. Prošlogodišnji dobitnik Zlatne lopte bio je Kristijano Ronaldo, dok je Mesi pre toga četiri puta dobijao nagradu. Za koga biste vi glasali?

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.