Nedved: Odbio sam Čelsi letos

Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedved: "Odbio sam Čelsi letos"



Zvezda Juventusa Pavel Nedved tvrdi da je odbio prelazak u Čelsi prošlog leta i da je ostao sa 'bjankonerima' da bi im pomogao da se vrate u Seriju A.

Klubu iz Torina oduzeta je titula prvaka i prebačeni su u Seriju B zbog učešća u skandalu oko nameštanja utakmica koji je potresao Italiju nakon osvojenog Svetskog prvenstva i koji je naterao klub da proda neke od najboljih igrača.

Zlatan Ibrahimović i Patrick Vijera prešli su u Inter, dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lilijan Tiram i Đanluka Zambrota postali igrači Barselone, a Emerson i Fabio Kanavaro su otišli u Real Madrid.

Ipak, Nedved je odlučio da ostane u severnoj Italiji, uprkos dobroj ponudi Čelsija.

"Istina je da bih zaradio puno novca, ali nešto me nije dovoljno ubedilo", rekao je Nedved za Korijere delo sport.

"Ne žalim što sam ostao. Naprotiv, nikad sebi ne bih oprostio da sam pobegao".

Juventus je na dobrom putu da se odmah vrati u društvo najboljih, uprkos minusu od devet poena sa koliko je ekipa Didijea Dešampa bila dodatno kažnjena. Juventus se trenutno nalazi na prvom mestu Serije B sa dva poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli.

Nedved, koji je jedan od iskusnijih igrača koji su rešili da ostanu, pored Alesandra Del Pjera, Đanluiđija Bufona, Maura Kamoranezija i Davida Trezegea, imao je ključnu ulogu u igri 'Stare dame' ove sezone, ali 34-godišnjak je odbio da garantuje bilo šta za budućnost.

"Imam još jednu godinu ugovora i to ću sigurno da ispoštujem", rekao je Čeh. "Onda ću da odlučim da li ću da nastavljam, ali neću da dajem nikakva predviđanja".

"Već sam nekoliko puta bio blizu toga da okačim kopačke o klin, ali je bolje živeti dan za dan".

"Serija A je naš cilj pošto, nažalost, nema drugih. Mislim da ćemo uspeti, u suprotnom slučaju biće to veliko razočarenje".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.