Nedovoljna pobeda Partizana za Ligu šampiona

Izvor: Blic, 05.Avg.2009, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovoljna pobeda Partizana za Ligu šampiona

Fudbaleri Partizana pobedili su u Beogradu Apoel sa 1:0 u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali im to nije bilo dovoljno za prolaz dalje jer su Kiprani u prvom meču slavili sa 2:0. Crno-beli sada čekaju žreb u petak kada će saznati ime protivnika u plej-ofu za Ligu Evrope.



Partizan je utakmicu otvorio napadačkom igrom rešen da već u prvom poluvremenu nadoknadi prednost Apoela. Nošeni pesmom 30.000 gledalaca crno-beli već u 3. minutu dolaze u vođstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Goran Gavrančić presekao je dodavanje Kiprana na sredini terena, a lopta se od njegovih nogu iznenada odbija do Moreire koji je spremno čeka na suprotnoj strani šesnaesterca. Poluvolej Portugalca iskosa, lopta leti iznad glave golmana Kiotisa, navijači u delirijumu - 1:0.

Partizanovi igrači u nastavku meča ne koriste zbunjenost Apoela koja traje do 20. minuta i nastavljaju da dominiraju uglavnom kroz sredinu, ali bez konkretnijih završnica. Sredinom poluvremena crno-beli neočekivano posustaju što Kiprani koriste i počinju da prete. Posle dva, tri bezazlena prodora po levoj strani, igrači Apoela u 29. minutu ne koriste veliku priliku kada Broerse snažno po zemlji pogađa stativu. Kako se bližio kraj poluvremena Apoel je delovao sve sigurnije za razliku od odbrane domaćih. Marsin Zevlakov u finišu samo zahvaljujući nespretnosti i klizavom terenu ne realizuje odličnu šansu (šut sa desetak metara preko gola) pa Partizan ostaje u igri.

Drugo poluvreme, slična priča. Crno-beli imaju inicijativu dok Apoel igra mirno i preti iz kontranapada. Jedan od takvih, u 53. minutu, umalo je rešio pitanje ko ide dalje kada je posle centaršuta sa desne strane Mirosavljević slabo zahvatio loptu glavom. Videvši da je vreme za promene, trener Slaviša Jokanović iz igre izvodi Ljajića a uvodi visokog Vašingtona. Taj potez se, uz odluku da se u nastavku napada brže i sa bokova, pokazuje kao dobro ali kratkotrajno rešenje.Već posle prvog takvog prodora sa leve strane, Moreira posle centaršuta pogađa prečku i daje novu nadu navijačima.

Međutim, umesto da tada prorade sve linije tima, Partizan počinje da preskakanjem sredine terena, skokovima u kaznenom prostoru dođe do drugog gola. Kiprani do kraja meča nastavljaju sa strpljivom i hladnokrvnom igrom koja im i donosi plasman u 4. kolo kvalifikacija, dok crno-belima Liga šampiona ponovo ostaje samo san.

Čavić i zlatni vaterpolisti uz "crno-bele"

Vaterpolisti Srbije i osvajač zlatne i srebrne medalje u plivanju na Svetskom prvenstvu Milorad Čavić, pozdravili su navijače pre početka utakmice. Čavić i vaterpolisti su u 20.30 izašli na teren, a zatim su iz svečane lože gledali meč. Čavić je član plivačkog kluba Partizan, a većina vaterpolo reprezentativaca su igrači crno-belih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.