Izvor: MozzartSport.com, 08.Apr.2021, 20:57

Nedović se razigrao, Žalgiris ipak zgromio PAO, CSKA serijom 18:0 srušio PAO

Poslednje kolo regularnog dela sezone Evrolige otvorila su dva susreta bez većeg takmičarskog značaja

Žalgiris je u Kaunasu pokazao da je u ovom trenutku daleko bolja ekipa od Panatinaikosa. Ipak, neće ni jedni ni drugi u plej-of, ali je ekipa Martina Šilera sa stilom uspela da se oprosti od elitnog takmičenja ove sezone - 93:78.

Susret u Žalgirio Areni obeležio je Nemanja Nedović, koji je odigrao tek drugi meč posle povrede, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je pokazao da je ona sada prošlost. Ubacio je 17 poena i predvodio Zelene iz Atine, što ipak nije bilo dovoljno da se izbegne 21. poraz.

Već posle prvog kvartala je postalo jasno da se puleni Odada Kataša neće dobro provesti, kako je domaćin posle 10 minuta imao 13 poena prednosti (27:14). Raspucao se PAO u nastavku, ubacio 33 poena i zaostatak sveo na pet poena. Usledio je odgovor Žalgirisa posle pauze, sveo je rivala na svega 13 poena i na poslednji odmor otišao sa viškom od 14 poena. Već na startu odlučujućeg perioda je postalo jasno da gosti više ne mogu da se vrate, litvanski sastav je serijom 14:4 rešio pitanje pobednika.

Lukas Lekavičijus je predvodio ekipu iz Kaunasa sa 20 poena, dva manje dodao je Tomas Vokap, dok je 10 ubacio Rokas Jokubaitis. Nedovića je ispratio koliko toliko samo Ben Bentil (13p), dok su po devet poena ubacili Janis Papapetru i Zek Ogasti. Mario Hezonja je brojao do osam.

CSKA je u Moskvio overio drugu poziciju na tabeli pred plej-of, iako je Asvel pružio dobar otpor, serijom u finišu Armejci su slomili rivala i došli do 23. pobede - 88:70.

Posle tri deonice gosti iz Vilerbana su imali dva poena prednosti, ali se onda probudio Gabrijel Lundberg. Danski košarkaš je u poslednji kvartal ušao sa devet poena, ali je do kraja vodio glavnu reč. Gosti su imali 66:62 na šest i po minuta do kraja utakmice, a onda je usledila serije pulena Dimitrisa Itudisa 18:0, u kojoj je polovinu koševa ubacio upravo Lundberg.

Danac je meč završio sa 23 poena, pola koša manje ubacio je Majkl Erik (9sk), dok je dvocifren sa 13 poena bio i Johanes Fojtman. Kod Asvela 23 poena Geršona Jabuselea, 15 je dodao Noris Kol.

EVROLIGA - POSLEDNJE KOLO

Četvrtak

CSKA - Asvel 88:70

/Lundberg 23 - Jabusele 23/

Žalgiris - Panatinaikos 93:78

/Lekavičijus 20 - Nedović 17/

Fenerbahče - Real Madrid (u toku)

Alba - Crvena zvezda (u toku)

Valensija - Baskonija (u toku)

Petak

19.00: (1,20) Zenit (19,0) Makabi Tel Aviv (5,00)

20.00: Olimpijakos - Himki

20.45: (2,55) Olimpija Milano (14,5) Anadolu Efes (1,60)

21.00: (1,30) Barselona (16.0) Bajern (3,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.