Nedostajao Eto

Izvor: Politika, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedostajao Eto

Iako imaju četiri boda posle tri kola u Barseloni veruju u plamsman među 16 najboljih

Tačno na polovini takmičenja po grupama u fudbalskoj Ligi šampiona evropski prvak Barselona ima četiri boda. Posle pobede nad Levskim i remija protiv Verdera (koji je izboren golom u poslednjem minutu), španski prvak je poražen u Londonu od Čelzija. U redovima Barselone nema mesta pesimizmu i svi su uvereni u plasman u osminu finala. Kapiten Karlos Pujol je kao jedan od razloga poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << naveo neigranje napadača Samujela Etoa, kome je povređeno koleno:

– Nedostajao nam je mnogo više nego što smo mislili. Ne miislim samo na golove, već i na njegovo zalaganje na terenu. Za nas je Eto, kao Drogba za Čelzi.

Ovo je prvi poraz Barselone u Ligi šampiona od marta 2005. kada su u osmini finala sa 4:2 izgubili od Čelzija. Iste ekipe će igrati i u četvrtom kolu 31. oktobra. Odbrambeni igrač Rafael Markez je rekao da je Barselona igrala dobro do gola koji je postigao reprezentativac Obale Slonovače Didije Drogba.

Veliko pojačanje Čelzija Ukrajinac Andrej Ševčenko još uvek nije prikazao igru koja se od njega očekuje. Najbolji strelac u evrokupovima sa 56 golova, ove sezone još nije zatresao mrežu u Ligi šampiona. Poslednji gol postigao je krajem avgusta u engleskom prvenstvu, kada su "plavci" poraženi od Midlzbroa. Ipak, trener Žoze Morinjo i dalje ima puno poverenje u njega.

– Uvek ću ga sstavljati u startnu postavu osim ako bude imao problema ili odlučim da ga odmorim. Ševčeno i Drogba su podjednako zaslužni za pobedu kao i ostali igrači. Verujem da će doći i njegovo vreme. Možda u martu Ukrajinac bude efikasan, a Drogba ne. Mi igarmo kao tim, i to je mnogo važnije od učinka pojedinaca – kazao je Morinjo.

Ševčenko je u Londonu imao dve odlične prilike za gol, pošto je izašao sam ispred gola. U prvoj situaciji je izblokiran, a u drugoj je šutirao pored gola.

Milanski Iter ostvario je prvu pobedu. Sa dva gola Hulija Kruza pobeđen je moskovski Spartak sa 2:1. Posle meča srpski reprezentativac Dejan Stanković je rekao:

– Zaslužili smo pobedu jer smo utakmicu počeli kako smo hteli. U drugom poluvremenu smo popustili jer teren nije u najboljem stanju. Pobeda je mnogo važna i naše šanse za ulazak u osminu finala su se povećale.

--------------------------------------------------------------------------

Drogba prvi strelac

Didije Drogba (Čelzi) vodi na listi strelaca sa četiri gola, dok su tri dali Krauč (Liverpul), Miler (Seltik), Morijentes (Valensija), Raul (Real), Saha (Mančester junajted), Van Nistelroj (Real) i Vilja (Valensija).

R. Đ.

[objavljeno: 20.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.