Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2021, 11:50

Neđićev seniorski trenerski debi sa Zvezdinom zlatnom decom

Grafičar sa novim trenerom dočekuje dobanovačku Budućnost u zaostaloj utakmici 17. kola Prve lige Srbije

Promovisan je Marko Neđić pre dva dana u novog šefa stručnog štaba Grafičara, preuzeo ekipu, imao vremena da odradi dva treninga pre nego što danas od 13.00 časova bude debitovao kao trener useniorskom fudbalu protiv Budućnosti iz Dobanovaca. Doskorašnji kormilar omladinskog tima Crvene zvezde je preuzeo 14-plasirani tim Prve lige Srbije i jedan od ciljeva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Zvezdinoj filijali, osim primarnog razigravanja talenata, biće beg iz plej-aut u plej-of zonu koja trenutno beži deset bodova.

"Morao je da dođe dan kada ću prvi put da se okušam u predvođenju prvog tima. Meni se posrećilo da u 31. godini imam prvi i to delikatan zadatak. Trenutak nije ružičast zbog plasmana, ali ponosan sam što su oko mene zlatna deca iz škole Crvene zvezde, od kojih će neki i da uskoče među prvotimce šampiona Srbije. Spremni smo za izazove, igranje u taboru Crveno-beli, odnosno u filijali Grafičaru, podrazumeva i veću dozu pritiska nego u ostalim klubovima", rekao je Neđić za Sportski žurnal.

Duel Budućnosti i Grafičara iz druge runde ovogodišnjeg izdanja Prve lige Srbije bio je izuzetno uzbudljiv sa čak pet pogodaka i velikim preokretom domaćina u Dobanovcima. Poveo je tada Grafičar sa 2:0 golovima Ilije Babića i Andrije Radulovića, u ovom trenutku najboljeg strelca ekipe sa šest pogodaka, ali su za tri boda Budućnosti u drugom delu pogađali Tripković i dva puta Arsić.

Potencijalna pobeda bi Neđićevim izabranicima garantovala jedino čuvanje 14. pozicije, ne i skok na tabeli, pošto im upravo Budućnost beži za šest bodova. U istom vreme, osvajanjem celog plena iza južne tribine stadiona Rajko Mitić, dobanovački tim bi se popeo sa 13. na desetu poziciju.

Odbrana Grafičara jedna je od najporoznijih u drugom rangu srpskog fudbala, ali napad figurira kao jedan od pet najefikasnijih. Od 24 gola Zvezdine filijale, 15 su zajedničkim snagama postigli Radulović (6), Babić (3) i braća Jovan (3) i Nikola (3) Mituljikić. Doduše, ofanzivna linija nije funkcionisala na pet od šest poslednjih mečeva koje je Grafičar izgubio bez postignutog gola.

Na trenerskom vatrenom krštenju, Marko Neđić neće moći da računa upravo na pomenutog Babića koji ima mononukleozu, kao ni na štopera Aleksandra Đermanovića.

PRVA LIGA SRBIJE, ZAOSTALA UTAKMICA 17. KOLA

Sreda

13.00: (2,15) Grafičar (3,10) Budućnost Dobanovci (3,40)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.