Nedimović: Imaćemo pet učesnika u Evropi

Izvor: B92, 23.Jul.2023, 12:01

Nedimović: Imaćemo pet učesnika u Evropi

Potpredsednik FSS, Branislav Nedimović govorio je o novim stadionima, članstvu u UEFA.

"Branislav Nedimović je pripadnik te organizacije, meni je zapalo da budem tamo, nije to nikakva lepa vest", kaže Nedimović.

Novi stadioni u Srbiji.

"Tokom avgusta meseca ćemo imati priliku da na primer otvorimo i leskovački stadion, moćiće da se igra grupna faza, može i reprezentacija da igra, ja mislim da će Čukarički tu da igra, i leskovačka Dubočica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Stadion u Loznici je gotovo, hibridna trava, sve ono što ste videli na "Marakani", što ste gledali po Evropi, sada imate po Srbiji. Raspisan je tender za Čika Daču u Kragujevcu, to su tri nova stadiona posle TSC, radiće se nacionalni stadion.Partizan je isto dobio hibridnu travu, idemo dalje."

Odakle novac za ove stadione.

"Bez inicijative države, i predsdenika ne bismo mogli da uradimo, cilj nam je da se utakmice mogu da igraju po celoj Srbiji, a ne samo na stadionu Partizana i Crvene zvezde", rekao je Nedimović.

Da li Srbija može da konkuriše za domaćinstvo u nekim velikim takmičenjima.

"Nama u FSS je ideja da prvo dobijemo jedno takmičenje do 21 godine. Da li ćemo to uspeti sami ili zajedno u suorganizaciji sa nekim drugim to ćemo videti to pregovaramo sa UEFA, i sa ovim stvarimo kad pogledate nešto to se menja, onda i nemile scene padaju u drugi plan, biće više novca.

Imaćemo pet učesnika u evropi, to nismo imali nikad. To je dobro i sa finansiskog aspekta, to je Zvezda i Partizan da li najviše doprinosa, još ako se reprezentacija plasira na EURO biče još bolje", zaključuje Nedimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.