Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2020, 00:18

Nedelja veče – termin kad Valensija poludi: Gol u 90+10, tri penala protiv Reala, povratak iz nokdauna u Vitoriji (VIDEO)

Uroš Račić opet dobar u dresu Slepih miševa

Ako Španci hoće da se trkaju sa Englezima po atraktivnosti lige možda bi mogli da fiksiraju Valensijine utakmice za nedelju veče. Treći put uzastopno igraju Slepi miševi poslednjeg dana u sedmici u terminu od 21 čas i treći put je to – spektakl.

Protiv Hetafea su primili gol za 1:2 u četvrtom da bi izjednačili u desetom minutu nadoknade, okršaj sa Realom dobili tako što su im svirana tri jedanaesterca, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pretposlednjem susretu desetog kola La Lige potvrdili status apsolutno nepredvidive ekipe i nadoknadili zaostatak u Vitoriji, izborili remi sa Alavesom, iako je domaćin posle uvodnog dela utakmice imao dva gola viška – 2:2.

Na kraju ima saznanje da protiv Valensije nikad ništa nije dovoljno. Bar dok sudija ne odsvira kraj. Iako su joj mnogi predviđali borbu za opstanak posle velikih kadrovskih promena i prodaja nosilaca igre ispod cene, ekipa sa Mestalje je u gornjem delu tabele. Možda i konkurent za plasman u Evropu...

Svakako je valja poštovati, jer je karakterna. Nije lako vraćati se iz minusa kakav je bio protiv Hetafea, niti se nositi sa kraljevskim klubom na ravnoj nozi, pogotovo nije lako igrati na Mendizorozi. Primera radi, na tom stadionu se nedavno saplela Barselona. Mogao je i sastav Havijera Grasije, pogotovo što je Lukas Perez na početku igrao kao u transu. Već u drugom minutu je centrirao iz kornera da bi Ćimo Navaro atraktivnim udarcem doneo domaćinu inicijalnu prednost, već u 16. je bivši špic Deportiva realizovao jedanaesterac i delovalo je da će Alaves pobediti posle dva vezana remija od po 1:1.

Sve do završne četvrtine utakmice domaćin je imao zadovoljavajući rezultat. Onda se pokazalo da uprava Valensije možda i nije povukla tako očajne poteze kad je rešila da podmladi sastav. U razmaku od pet minuta pogađali momci koji u prethodnom prvenstvu nisu imali previše prilika. Na primer, Manu Valjeho (1997) je lane skupio tek 11, 20-godinji štoper Ugo Guilamon Sanmartin samo šest utakmica. Sad su standardni. Očigledno i dovoljno dobri.

Čak je ekipa Uroša Račića (opet odigrao vrlo dobrih 90 minuta) imala dva zicera u nadoknadi vremena za veleobrt. Bilo bi spektakularno, ali bajke poput one sa Realom ne dešavaju se, ipak, svaki dan. Pardon, svake nedelje.

PRIMERA - 10. KOLO

Petak

Osasuna – Ueska 1:1 (0:1)

/D. Garsija 69 – Sandro 5/

Subota

Levante – Elče 1:1 (1:0)

/Melero 12 – Tete 64/

Viljareal – Real Madrid 1:1 (0:1)

/Moreno 75p – Dijaz 2/

Sevilja – Selta 4:2 (2:2)

/Kunde 5, En Neziri 45, Eskudero 85, El Hadadi 87 – Aspas 10, Nolito 36/

Atletiko Madrid – Barselona 1:0 (1:0)

/Karasko 44/

Nedelja

Eibar – Hetafe 0:0

Kadiz – Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Isak 66/

Granada – Valjadolid 1:3 (0:1)

/Duarte 63, Plano 45+2, Markos Andre 53, Žota 90/

Alaves – Valensija 2:2 (2:0)

/Navaro 2, Perez 16 pen – Valjeho 73, Sanmartin 78/

Ponedeljak

21.00: (2,30) Bilbao (3,20) Betis (3,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.