Neću kriti rezultat iz Niša, Kup može i na JNA

Izvor: Mondo, 16.Maj.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neću kriti rezultat iz Niša, Kup može i na JNA"

"Ja sam na JNA osvojio i prvenstvo i Kup Srbije, u mom slučaju je stvarno svejedno. Važno da se naša ekipa spremi kako treba, da svi budu zdravi", rekao je Đurovski pred gostovanje u Ivanjici. Neće kriti rezutlat iz Niša.

Trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski prihvatio je da preuzme uzdrman sastav istog dana kada je njegov prethodnik, Miodrag Božović, procenio da je za njega i klub najbolje da odmah ode.

Na četiri utakmice pre kraja sezone.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Osim u Kupu, gde je od popularnog "Grofa" dobio ubedljivu pobedu nad Čukaričkim na strani, Đurovski se prihvatio posla svestan da ni sve tri pobede u prvenstvu neće biti dovoljne da nadoknadi pre toga izgubljeno.

Ali, ne mari.

Posle pobede od 4:1 u meču sa Mladošću iz Lučana, Đurovskog u drugom v. d. mandatu u Crvenoj zvezdi očekuje i prvo gostovanje - u Ivanjici, ekipi Javora, koja je umela u prošlosti da napakosti crveno-belima.

"Na JNA sam uzeo i prvenstvo i Kup"

Od dana kada su se Crvena zvezda i Partizan plasirali u finale Kupa govori se o premeštanju finalne utakmice iz Novog Sada u Beograd. Đurovski kaže da bi to voleo, makar se igralo i u Humskoj.

"Mislim da je to logičan sled okolnosti, treba finale da se igra u Beogradu, da li će na žrebu da bude Partizan ili 'Marakana', meni je svejedno. Ja sam na JNA osvojio i prvenstvo i Kup Srbije, u mom slučaju je stvarno svejedno. Važno da se naša ekipa spremi kako treba, da svi budu zdravi, a znate da Frimpong neće igrati finale i da smo tu hendikepirani. Što se stadiona tiče, to mi je svejedno, neka bude samo u Beogradu", rekao je Đurovski.

"Naš cilj je poznat. Moramo da ostanemo skoncentrisani do kraja prvenstva, a to znači da pobedimo u naredne dve utakmice. Kao prva prepreka nameće se Javor, ekipa koja kod kuće i prima i daje malo golova. Moramo da budemo skoncentrisani, da nametnemo svoj stil igre i nadam se pobedi", rekao je Đurovski u utorak, dan pre pretposlednjeg kola Superlige.

"Javor je u prošloj utakmici izgubio 3:0, ali mislim da je čuvao par igrača baš za meč sa Crvenom zvezdom, što je za nas dodatni motiv da budemo još angažovaniji u traženju tri boda", ocenio je nekada trofejni štoper crveno-belih, a potom trener koji je u jeku sezone prihvatio da radi i kada je na sred utakmice Dušan Bajević odšetao sa terena.

Tada, na proleće 2007. godine, Đurovski je takođe kao vršilac družnosti poveo ekipu do "duple krune", koja je i dalje u opticaju, ali bi za nju bio neophodan i poraz ili dva remija Partizana u narednih 180 minuta, a potom i trijumf u finalnoj utakmici Kupa.

Utoliko, na pitanje da li će igračima na poluvremenu utakmice sa Javorom saopštiti aktuelni rezultat iz Niša, gde će igrati crno-beli, rekao je da neće kriti istinu od ekipe…

"To je normalno, a i da nećemo da kim kažemo, neko će nam saopštiti. To ne možemo izbeći sigurno", rekao je Đurovski, koji je otvoreno govorio o manama u igri njegovog tima.

"Bila je prisutna nervoza i protiv Čukaričkog i protiv Mladosti, naročito u fazi napada. Išli smo iz tranzicije u tranziciju, a to ne mogu da izdrže ni veliki timovi. Moramo da budemo malo mirniji kada je posed lopte, da se zna ko napada gol protivnika, ko ostaje gde se brane izbačene lopte", rekao je Đurovski i dodao:

"Znate da sve ekipe igraju protiv Crvene zvezde delimično bazirajući se na kontra napad, onda kada se svi ubace jer svi žele da daju gol... Pohvalio sam njihovu želju, ali moramo da čitamo igru, da budemo spremni za drugu loptu, da li faulom ili da presečemo loptu. Moramo da budemo spremni, ne sme da se stvori prostor, jer se ekipa mnogo troši vraćajući se u fazu odbranu".

Zaključio je...

"Najviše sam bazirao rad na tom pogledu u ova dva-tri dana".

O kadrovskim rešenjima...

"Mislim da neće biti nekih velikih promena. Imam jednu ili dve dileme, možda u smislu promene mesta. Svi raspoloženi igrači su tu osim Luke Adžića, koji je danas osetio povredu i Ruiza koji je isto rovit, tako da idemo bez njih dvojice. Vodim četiri klasična napadača, tako da moramo da jednim ofanzivnim shvatanjem, sa obraćanjem pažnje na defanzivnu fazu kada izgubimo loptu, da dođemo do tri boda u Ivanjici", istakao je makedonski stručnjak.

"NE SME IGRAČ DA POTONE POSLE PRVOG ZVIŽDUKA"

Na pitanje kako motiviše ekipu u situaciji kada igrači znaju da ne zavisi sve od njih, a da opet moraju da pobeđuju, odgovorio je...

"Jako teško, ali... Uopšte, profesionalni sportista ako nije navikao da igra pod pritiskom, onda to nije veliki i vrhunski sportista. Na taj način ih motivišem", rekao je Đurovski.

"Delije su barometar, hvala im!"

"Moram da se vratim na utakmicu protiv Mladosti i da pohvalim naše navijače. Ja kao zvezdaš video sam da se stvara atmosfera kod naših navijača, neki inat se stvorio, to nama igračima i stručnom štabu i svim ljudima u Crvenoj zvezdi daje još veću snagu, još veću motivaciju, da nastavimo do kraja i budemo maksimalno borbeni", rekao je Đurovski.

"Naši navijači su od početka utakmice, i kada smo gubili 1:0, bili uz nas, dali nam podršku, jer oni su taj barometar koji oseća atmosferu u klubu. Pozivam ih i sutra da budu uz nas, a posebno u utakmici sa Radničkim iz Niša. To je veliki motiv za nas zvezdaše".

"Morate da budete kao igrači Crvene zvezde stalno motivisani, stalno pod pritiskom, i onda dolaze rezultati. Ja znam iz mog iskustva, najviše im pričam iz mog iskustva, kada sam bio u Crvenoj zvezdi igrač dolazili su vedete iz tadašnje Jugoslavije i novinari uvek stave Boško Đurovski biće možda na klupi, a onda Boško Đurovski odigra 33 od 34 utakmice… Teško je biti igrač Crvene zvezde. Samo pravi sportisti, pravi fudbaleri koji znaju da izdrže pritisak, prolaze", rekao je čovek koji je sa Crvenom zvezdom bio prvak i kao fudbaler, i kao trener.

"Kad dođe igrač ovde i potone posle prvog zvižduka sa Zapada i Severa, onda mu više nema spasa. Takvi igrači trebaju Crvenoj zvezdi, koji se bore sa pritiskom i koji znaju šta je Crvena zvezda"
, dodao je.

Ono što nije isto u poređenju sa vremenom kada je igrao je odnos sa "večitim rivalom". Ne krije da mu to smeta, ali tvrdi da se kloni svih tih vesti i izjava...

"Zadnjih desetak, petnaestak godina stvorila se napeta atmosfera između Zvezde i Partizana. Sve je bilo drugačije u ranija vremena. Međutim, nova vremena donose i neke nove metode komunikacija. Pravo da kažem izbegavam da čitam novine i kad vidim bombaste naslove, ja to ostavljam da se ne bih dekoncentrisao, ali sigurno da to nije dobro za naš, srpski fudbal", rekao je i dodao:

"Znamo da je Srbija podeljena na Partizan i Zvezdu, ceo region je podeljen na navijače Partizana i Crvene zvezde, ali mislim da su to nepotrebna peckanja. Stvarno ne pratim i neću da ulazim u to dok se ne završi prvenstvo i finale Kupa sa Partizanom. Mislim da to nikome ne ide u korist, a najmanje fudbalu", poručio je šef struke Crvene zvezde.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.