Izvor: Blic, 11.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neću da u Aziji pokvarim godinu

Neću da u Aziji pokvarim godinu

Magla koja je juče okovala beogradski aerodrom usporila je ali ne i sprečila fudbalsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore da otputuje za Frankfurt, a zatim da nastavi put prema Aziji, gde će 13. i 16. novembra igrati prijateljske mečeve sa Kinom i Južnom Korejom. Plavi su imali let iz Beograda za Nemačku u 12.15 časova, koji je zbog loših vremenskih uslova kasnio više od sat i po, ali su stigli na vreme da u Frankfurtu presednu u drugi avion.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Savo Milošević, kapiten plavih, u Aziji bi trebalo da odigra svoju 95. i 96. utakmicu u reprezentativnom dresu.

- Nije teško putovati i igrati po Aziji kada znaš da si prebrinuo sve brige oko plasmana na Mondijal 2006. Uostalom, nismo jedina reprezentacija koja će igrati van Evrope u ovim terminima. Protiv Kine i Južne Koreje ne smemo da pokvarimo utisak koji smo ostavili u ovoj godini, a problem ne sme da bude ni odsustvo kompletne standardne odbrane iz kvalifikacija. Sada je na novim momcima obaveza da ponesu teret na azijskoj turneji. Kada izađemo na teren, ozbiljno ćemo shvatiti obe provere, ali moram da priznam da u poslednjih nekoliko godina nismo bili opušteniji - kaže Savo Milošević.

Kako su Španci, pred svoj baraž sa Slovacima, prihvatili činjenicu da ste pre njih stigli do Nemačke?

- Španci nas izuzetno cene zbog direktnog plasmana na Mondijal, mada je to bio slučaj i ranije, jer su mnogi naši igrači ostavili dubok trag u njihovom fudbalu. Posledica dobrih igara reprezentacije, ali i samog Ivice Dragutinovića, jeste njegov ugovor sa Seviljom, a načuo sam da bi uskoro još neki igrači trebalo da stignu na Pirineje.

Plavi su, dakle, na Mondijalu, a Osasuna na liderskoj poziciji u Primeri posle 11 kola.

- Osasuna je i prošle godine dobro počela sezonu, bili smo pri vrhu tabele, a posle toga smo se veći deo sezone borili za opstanak. Sada je, međutim, situacija drugačija. Prošlo je već 11 kola, a mi smo na čelu trke, ispred Barselone i Reala. Više ne može da se govori o slučajnosti, jer smo zadržali ekipu koja je postala još zrelija. Ne zanosimo se, ipak, da ćemo do titule, jer najozbiljnije borbe tek počinju. Ž. Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.