Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 11:08

Neće valjda?! Havi Martinez u Real Sosijedadu, Bajern pravi sasvim novu vezu

Iz Minhena svakako ide

Odgovornost je na španskoj novini Razon. Umeju da budu provokativni, ali ne važe za žutu štampu. A sad su zaljuljali Baskiju vešću da se Havi Martinez posle osmogodišnje avanture u Bajernu vraća u Baskiju. I ništa tu ne bi bilo sporno da se piše o Atletiku iz Bilbaa. Ali ne piše se. Piše se da Havi Martinez ide u redove najljućeg rivala Real Sosijedada!

Navodno, Real Sosijedad je Bajernu ponudio obeštećenje od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 10.000.000 evra, Bajern neće da pravi preveliki problem igraču sa kojim je osvojio dve titule prvaka Evrope (2013. i 2020. godine), ali traži 15.000.000. Nije to nepremostiva razlika.

Problem je međutim u tome što je Martinez poznat po izjavama da će se, ako se uopšte bude nekad vraćao u Španiju, vratiti samo u Atletik Bilbao iz kojeg je 2012. i otišao u Minhen za 40.000.000 evra. Niko drugi. Posebno ne Real Sosijedad. I baš zato, uzimamo ovu informaciju sa rezervom, jer iako nisu retki fudbaleri koji su pogazali reč među Baskijcima je takvih primera baš malo.

Martineza je ovog leta i Frank Riberi pokušao da odvede u Fjorentinu, ali je Španac odbio tu opciju. Iz Bajerna svakako ide. Samo da vidimo gde. Ima 31 godinu i sigurno još bar dve ili tri vrhunske sezone pred sobom.

Bajern će pak morati da oformi potpuno nov vezni red s obzirom da verovatno ostaje i bez Tijaga Alkantare (Liverpul) i Filipea Kutinja (povratak u Barselonu, pa ćemo videti šta dalje). Videli smo ipak u finalu Lige šampiona da Jozua Kimih i Leon Gorecka mogu sasvim dobro da funkcionišu, a tu je i Korentin Toliso, pa mladi Mikael Kjuzans i Adrijan Fajn. U vezi mogu da pomognu i defanzivci David Alaba – ako ostane – te Tangi Nijanzu. Tomas Miler će da glumi „desetku“.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.