Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2021, 13:57

Nebeskoplavi igraju za Inzagija i Lotita

Predsednik Lacija Klaudio Lotito želi da servira hladnu osvetu svom kolegi, gazdi Torina Urbanu Kairu sa kojim, već nekoliko godina, vodi rat u svim fudbalskim furumima: od FS Italije do Zajednice prvoligaša

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima

Utakmica protiv Torina za Lacio nema nikakav takmičarski značaj, ali za Simonea Inzagija i Klaudija Lotita je mnogo više od obične igre. Trener Nebeskoplavih želi da pomogne bratu Filipu Inzagiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odnosno da mu omogući dodatnu šansu da spasi Benevento od ispadanja iz Serije A u direktnom okršaju sa Torinom u nedelju. Predsednik Lacija želi da servira hladnu osvetu svom kolegi gazdi Torina Urbanu Kairu sa kojim, već nekoliko godina, vodi rat u svim fudbalskim furumima: od FS Italije do Zajednice prvoligaša. Odnos dvojice predsednika je najbolje opisao Korijere delo Sport definišući ga kao "koridu".

Osim pozicije na tabeli i statistika iz poslednjih godina je na strani Lacija. Inzagi i njegovi momci su izašli kao pobednici na poslednja tri meča sa Torinom, Ako se uzmu u obzir samo mečevi u Rimu brojevi su još više na strani Lacija budući da su Nebeskoplavi izgubili samo jednom u poslednjih 15 godina od Torina na Olimpiku

Međutim, mlađi Inzagi neće moći da računa na nekoliko važnih igrača protiv Torina, počev od našeg Milinkovića Savića preko Ačerbija i Koree do rezervista Kaiseda i Musakja. Budući da je Hudt van liste i već je napustio Rim, Inzagi će u odbrani imati samo jednu rezervu, Patrika, dok su u napadu Pereira i Murići jedine alternative za mesto pored Imobilea.

Mozzart na pobedu Lacija nudi najveću kvotu na svetu - 2,20

Na drugoj strani Torino dolazi u najjačem sastavu, budući da nedostaju Gojak i Muru koji ne pripadaju grupi startera. Dobra vest za trenera Nikolu je oporavak Ica dok je Singo u prednosti nad Vojvodom za mesto desnog spoljnog u veznom redu Granata.

Večerašnji duel će biti i neka vrsta okršaja dvojice napadača, Imobilea i Belotija, koji će se boriti za mesto startera u selekciji Italije na Evropskom prvenstvu. Beloti već gotovo četiri meseca nije postigao gol iz igre, realizujući samo tri penala u pomenutom periodu.

U Torinu se nadaju da će njihov kapiten proraditi jer je Beloti postigao čak 30 golova u Seriji A na utakmicama koje su se igrale radnim danom, od ponedeljka do petka. U istoriji italijanske prve lige samo je Toti bio efikasniji radnim danima sa 33 gola. Što se tiče Imobilea on se specijalizovao za svoj bivši tim: na poslednja četiri susreta zabio je čak pet golova Siriguu.

Podsetimo, današnji meč je nadoknada utakmice iz 25. kola koja nije odigrana zbog odluke nadležnih organa da zabane putovanje Torinu usled velikog broja zaraženih igrača kovidom 19. Posle višemesečnog natezanja, i trostepenog postupka, prošle nedelje je doneta konačna odluka da se utakmica nadoknadi večeras u 20.30.

LACIO 3-5-2: Strakoša – Marušić. Luiz Felipe, Radu – Lacari, Akpa Akpro, Lejva, Luis Alberto, Fares – Murići (Pereira), Imobile

TORINO 3-5-2: Sirigu – Ico, Enkulu, Bremer – Singo, Rinkon, Mandragora. Verdi, Ansaldi – Zaza (Sanabrija), Beloti

SERIJA A - ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Utorak

20.30: (2,20) Lacio (3,45) Torino (3,25)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.