Ne vidim šta može da nas omete da ne odemo na SP

Izvor: Mondo, 31.Avg.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne vidim šta može da nas omete da ne odemo na SP"

Reprezentativac Srbije Jagoš Vuković veruje u uspešan nastavak niza "orlova" i kaže da svi u timu dišu kao jedan

Foto: MN Press

Srbija u subotu od 18 časova na stadionu Partizana dočekuje Moldaviju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a Jagoš Vuković poručuje da su svi u timu orni i spremni da nastave pobednički niz.

"Moldavija me ne plaši, a nadam se ni moje saigrače. Srbija je uvek favorit kad igra kod kuće. Nadam >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se i svi očekujemo tri boda, a posle ćemo obratiti pažnju na Irsku. Svi smo nasmejani i jedva čekamo ove dve utakmice. Euforija polako raste, nacija očekuje da se plasiramo i to nama može da bude samo motiv više", izjavio je Vuković.

Reprezentacija Srbije četiri kola pre kraja kvalifikacija zauzima prvo mesto u grupi sa 12 bodova, koliko ima i Irska, slede Vels i Austrija sa po osam, Gruzija sa tri i Moldavija sa dva osvojena boda.

"Oseća se dobra energija u timu, dobro radimo, dišemo kao jedan i ne vidim šta može da omete ovu generaciju da ne ode na Svetsko prvenstvo. Naravno, kvalitet moramo da pokažemo u svakoj utakmici", rekao je Vuković.

Vuković je ovog leta, posle tri i po godine, napustio turski Konjaspor i prešao u grčki Olimpijakos.

"Presrećan sam što sam završio u Olimpijakosu. Dobro sam se snašao na početku. Klub je odličan, igraćemo Ligu šampiona. Otišao sam lestvicu više", rekao je srpski štoper.

On će ove sezone prvi put igrati Ligu šampiona, a rivali Olimpijakosa u grupi biće Barselona, Juventus i Sporting.

"Nije moglo bolje, ali ni gore, kako se uzme. Nije baš moralo ovako, ali okej".

Kako je kazao, Liga šampiona će biti veliko iskustvo za njega i svakako korak napred u karijeri.

"Imamo tešku grupu, ali je to dobro iskustvo. Očekivali smo slabiju grupu, ali šta je - tu je. U Ligi šampiona nema lakih utakmica".

Crvena zvezda, klub u kojem je Vuković ponikao, kao i "večiti" rival Partizan plasirali su se u grupnu fazu Lige Evropa, zbog čega mu je posebno drago.

"Iskreno, baš mi je drago što su se Zvezda i Partizan plasirali u Ligu Evropa. Odlično je što Srbija ima dva kluba u Evropi", rekao je Vuković.

Zvezda je u teškoj grupi, u kojoj će joj protivnici biti Arsenal, Keln i BATE Borisov, a Jagoš Vuković vidi crveno-bele u narednoj fazi.

"Na Marakani je sve moguće. 'Rupa' je čudo, veliki klubovi su tu padali. Veliki sam zvezdaš i navijaću da Zvezda prođe grupnu fazu", istakao je Vuković.

Upravo je njegov sadašnji klub Olimpijakos eliminisao Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Partizan je, nažalost, igrao protiv nas. Bilo mi je krivo jer smo bolji i žao mi je što Partizan nije dobio šansu da igra Ligu šampiona. Treba da budu zadovoljni Ligom Evropa", napomenuo je srpski reprezentativac.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.