(Ne)prijateljski sudar

Izvor: B92, 02.Jul.2022, 09:43

(Ne)prijateljski sudar

Nik Kirjos i Stefanos Cicipas suočiće se drugi put u samo tri nedelje.

Australijanac je u Haleu slavio nedavno posle preokreta, a u ukupnom međusobnom skoru vodi sa 3-0 u pobedama.

Cicipas je slavio samo jednom, ali u egzibicionom susretu na Lejver kupu.

Trenutno su u dobrim odnosima, prijatelji su, ali nekada, pre nekoliko godina tačnije, situacija i odnos dvojice igrača nije bio baš takav.

Kirjos Cicipasa i sebe smatra najvećim zvezdama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u belom sportu trenutno, čime je mišljenje o šestom teniseru sveta promenio za 180 stepeni.

Prvi sukob imali su 2018. godine na društvenim mrežama za vreme US opena.

Cicipas je podelio sliku iz Njujorka, da bi mu Australijanac odgovorio sa "Da fuq" što je sleng za "The Fuck".

Stefanos mu nije ostao dužan, pa mu je imao i poručio: "Ne sedim u svojoj sobi i igram video igrice kao neko. Bolje izađi napolje i stvori nešto, umesto što sediš i igraš video igre po ceo dan. To sam radio i ja ranije, ali sada ne vidim nikakvu svrhu,"

Samo godinu dana kasnije iznenadili su sve, igrajući u Vašingtonu dubl. Izgubili su od prvih nosioca posle samo 66 minuta.

Iste nedelje su snage odmerili u singlu, prvi put, a Kirjos je slavio sa 6:4, 3:6, 7:6. Taj meč obeležio je zanimljiv detalj, kada je Kirjos isporučio Cicipasu njegove patike, kleknuvši na kolena, naravno sve u cilju zabave. Australijanac je inače tada osvojio titulu, poslednju.

Njihovi susreti su uvek uzbudljivi, baš kao što je bio onaj u Haleu nedavno.

Tada je Nik razbio reket, izgubio set, svađao sa sudijom, dobio kaznu, a onda preokrenuo.

"Meč je bio dobar, publika je uživala. Igraću protiv Stefa još mnogo puta, pobediću ja njega, od mene, uživao sam", rekao je Kirjos tada.

Čini se da se i Cicipas raduje novom izazovu i suočavanju sa starim (ne)prijateljem.

"Nik ima više mečeva na ovim terenima od mene. Tvrdi da voli travu. Ima dobru igru za travu. Uzbuđen sam što ću se suočiti sa njima. Mnogo ga poštujem, zbog onoga što radi na terenu. Iako je bio kontroverzan u prošlosti, mislim da igra dobar tenis. Obratiću pažnju na svoju igru. Nadam se da ću moći da uradim nešto sjajno, odigram odličan takmičarski meč", rekao je Cicipas.

Cicipasov najbolji rezultat na Vimbldonu je osmina finala 2018, dok je Kirjos 2014. otišao korak dalje, stigavši do četvrtfinala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.