Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2020, 20:43

Ne može se u Bundes bez odbrane: Dursun izbacio Aue iz trke, Nirnberg se klati na ivici ambisa (VIDEO)

Gosti slavili u tri od četiri večerašnja meča

Peti protiv šestog na tabeli i jasan odgovor da u završnici sezone definitivno nećemo gledati Ercgebirge Aue u borbi za promociju. Tu su mogućnost sami sebi oduzeli u večerašnjem derbiju sa Darmštatom u kome su gosti posle preokreta slavili sa 3:1 i na krilima dvostrukog strelca Serdara Dursuna stigli do pobede koja ih je opasno približila Hamburgu i Štutgartu.

Dursun je dakle bio junak Darmštata, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mada bi morao da prizna i da su mu protivnički defanzivci značajno olakšali posao time što su mu se svih 90 minuta sklanjali sa puta. Nesvesno naravno, ali sa tako dezorijentisanom defanzivom se jednostavno ne može u elitni rang takmičenja, bar ne u fudbalski moćnoj zemlji kakva je Nemačka. Častili su redom, počevi od golmana Roberta Jendruša i mada je Darmštat prvi zgrešio - zbog toga smo nekako bliži verovanju da ni njih nećemo od jeseni gledati u Bundesligi - imali su sasvim dovoljno prilika da se iskupe.

Darmštat još ima čemu da se nada, mada i dalje ima tri boda manje od Štutgarta, a četiri od HSV-a, a i jedni i drugi tek treba da odigraju mečeve 28. kola Cvajte. Doduše, u četvrtak će velikom derbiju kola udariti jedan na drugog pa je već sada jasno da će Darmštat biti bar korak bliže cilju.

Što se tiče borbe za opstanak, Nirnberg je uprkos ranom vođstvu u Regenzburgu dozvolio domaćinu da preokretom stigne do pobede od 2:1 i tako ostavi devetostrukog šampiona Nemačke na samoj ivici ambisa. Nirnberg je prvi iznad crte, samo tri boda ispred Karlsruea, ako ništa drugo bar je Sandhauzen minimalcem slavio u Vehenu i tako ih zadržao na pristojnoj udaljenosti.

Gosti su slavili i u Firtu, Osnabrik je pobedio sa 2:1 i uplovio u bezbedne vode. Grojter se pak pozdravio sa Bundesligom, mada objektivno nije ni mogao da joj se nada uzevši u obzir kako je igrao ove sezone.

NEMAČKA 2 - 28. KOLO

Utorak

Ercgerbirge Aue – Darmštat 1:3 (1:1)

/Kruger 8 – Kempe 19pen, Dursun 72, 82/

Grojter Firt - Osnabrik 0:2 (0:1)

/Blača 9, Šmit 58/

Jan Regenzburg – Nirnberg 2:1 (1:1)

/Albers 44, Stolce 48 – Ishak 11/

Vehen – Sandhauzen 0:1 (0:1)

/Dikmajer 45/

Sreda

18.30: (2,70) Bohum (3,40) Holštajn Kil (2,55)

18.30: (1,85) Hanover (3,50) Karlsrue (4,40)

18.30: (2,65) Sankt Pauli (3,20) Hajdenhajm (2,75)

Četvrtak

20.30: (2,30) Štutgart (3,40) Hamburger (3,10)

***kvote su podložne promenama

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.