Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2021, 18:08

Ne može se novcem do evropskog trona: Olborg na srce "ispisao" PSŽ i ušao u finale LŠ (VIDEO)

Moraće Sveci da sačekaju na prvi evropski trofej minimum još godinu dana

Nema titule u Ligi šampiona za Mikela Hansena dok se ne priključi Olborgu. Danski klub će biti u prilici da rukometnoj velesili donese prvu titulu klupskog prvaka Starog kontinenta, a jedan od najboljih igrača današnjice će sutra posmatrati buduće timske kolege u finalu. Boriće se Olborg u velelepnoj Lankses areni u Kelnu za prvu evropsku krunu, svetlo se ugasilo timu iz Grada svetlosti. Ugasili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su ga Feliks Klar i Nikolaj Kristensen. Ponovo je moćni Pari Sen Žermen posustao, ispustio prednost u završnici i poklonio se danskom Olborgu – 35:33 (13:15).

Silnim ulaganjima Pari Sen Žermen je pokušao da napravi novi poredak u evropskom fudbalu, na sličan način pokušava i rukometna sekcija da se upiše u Ligi šampiona i prigrabi prvi trofej. Ali, jednostavno ne ide. Skup zvezda na čini tim, pokazalo se to nebrojano puta do sada. Mikel Hansen, braća Karabatić, Remili i saigrači naklonili su se Olborgu u polufinalu Lige šampiona. Ni pet golova prednosti u drugom poluvremenu nije bilo dovoljno Svecima da eliminišu danskog predstavnika i plasiraju se u finale. Olborg je pšostao prvi danski klub koji se obezbedio nastup u finalnom meču, a podigne li trofej, Danska će postati šesta zemlja koja je u Lankses areni dobila prvaka. Pre toga su titulu u Kelnu osvajali timovi iz Francuske, Španije, Nemačke, Poljske i Makedonije.

WATCH this very closely ... incredible reactions from Simon Gade on the buzzer! 😮@psghand vs #Aalborg #ehffinal4 #showtimeforehffinal4 pic.twitter.com/sp3vuSVrvy

Igra Olborg na srce, a to je često važnije od individualnog kvaliteta. Bačen je na kolena Flenzburg, ušao je Olborg na F4 Lige šampiona i napravio novi podvig. Sada je na korak do ulaska među besmrtne, barem danas mogu rukometaši Olborga da nakrive kapu, odgledaju drugo polufinale elitnog takmičenja i vide hoće li im na megdan izaći Barselona, najtrofejniji klub, ili će, pak, to biti Nant.

Nema Olborg jednog heroja, to je čitav tim. Skupili su se posle velikog minusa, pokazali zube i glad za trofejem. U završnici meča artiljerija Olborga granatirala je Pari Sen Žermen sa svih strana. Nisu sveci znali odakle im preti veća opasnost. Sandel, Kristense, Larsen i Klar tresli mrežu u poslednjim minutima susreta, imali su opdgovor na sve minijature Svetaca, a potonji, Feliks Klar, bio je najefikasniji u redovima Danaca sa osam postignutih golova. Lukas Sandel i Magnus Jensen su se u pet navrata upisali u listu strelaca, a na drugoj strani je Nedim Remili prednjačio sa sedam pogodaka u metu.

WATCH: What a game from Simon Gade! 👏@psghand vs #Aalborg #ehffinal4 #showtimeforehffinal4 pic.twitter.com/KffhJKeNgB

LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE (KELN)

Subota

PSŽ - Olborg 33:35 (15:13)

/Remili 7 - Klar 8/

18.00: (1,15) Barselona (12,0) Nant (6,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.