Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 23:21

Ne može ni Bufon sve! Kup Italije šesti put u rukama Napolija

Napolitanci bolje penaldžije – 4:2

Crna tačka za crno-bele. Kup Italije je u rukama Napolija. Ekipa sa juga Italije pokazala se kao umešnija u izvođenju penala, pošto posle 90 minuta igre golova nije bilo – 4:2 (0:0).

Šesti put u istoriji kluba pehar Kupa je pripao momcima u plavim dresovima, a treći put u ovoj deceniji. Među junacima trijumfa je i srpski reprezentativac Nikola Maksimović, koji je odigrao odličan meč, a onda u trećoj seriji bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << siguran egzekutor penala.

Penali su došli kao logična posledica izjednačene utakmice. Možda su šanse Napolitanaca bile taman toliko bolje da dođu do pehara za tu „dlaku“ sa bele tačke.

Prva dva penala promašili su Dibala i Danilo, dok su Gatuzovi momci gađali hirurški precizno. Ni Bufon, ipak, nije svemoćan. A, moglo je da se desi da sanja Nikola Maksimović legendu Juventusa. Na spektakularan način je Bufon spasao svoj tim poraza u trećem minutu sudijske nadoknade. Maksimović je tukao glavom posle kornera, čuvar mreže Stare dame je kratko odbio loptu, a onda poput mačke se sa zemlje „odbacio“ da odbrani i udarac Eljifa Elmasa, koji je bio na metar od gola širokog sedam metara. Fudbal je pogodio Bufona, pa stativu – Juve se odbranio!

Ali, to mu nije bilo dovoljno i da dođe do trofeja. Samo koji minut kasnije Điđi je skrušeno gledao radost fudbalera Napolija.

Tvrđe nije moglo. Utakmica kao monolit. Na jedan dobar napad jednih, ubrzo stiže odgovor drugih. Na udarac Napoli, stiže odgovor Juventusa. I tako svih 90 minuta. Možda su udarci Napolitanaca bili opasniji, možda je Bufon i pre poslednjeg minuta imao koju težu intervenciju. Imao je Insinje stativu, doduše onaj spoljni deo, od kojeg se lopta odbila dalje od mreže. Imao je Deme u 41. minutu jako dobru šansu, ali nedostajalo mu je više prisebnosti oči u oči sa legendom Juventusa.

Prvi na utakmici je zapretio Ronaldo, a u finišu prvog poluvremena pao je u šesnaestercu Dibala. Tražili su crno-beli penal, kontakta je bilo... Bio je Argentinac u fokusu i nekoliko minuta pre kraja regularnog dela, oprobao je udarac, izblokirao ga je večeras vrlo dobri Nikola Maksimović.

Možda bi ekipa s juga Italije bila opasnija do kraja da je Dris Mertens mogao da izdrži više od 68 minuta. Novi rekorder po broju pogodaka u istoriji Napolija ostao je isceđen kao limun, pa je na teren morao Milik. Više je menjao Gatuzo u tih 90 minuta igre, tražio je način da njegov tim pre produžetaka reši utakmicu...

Prvi penal je šutirao Dibala, a Meret ga je pročitao. Insinje je pogodio za Napoli, a onda je Danilo poslao loptu preko stadiona i otvorio put rivalu da zgrabi trofej. Šesti put u istoriji kluba, prvi od 2014. godine. A, Đenaru Gatuzu prvi trofej u trenerskoj karijeri!

NAPOLI – JUVENTUS 4:2 (0:0)

Stadion: Olimpiko.

Igralo se bez gledalaca.

Sudija: Doveri.

NAPOLI (4-3-3): Meret – Di Lorenco, Maksimović, Kulibali, Rui (od 81. Hisaj) – Deme, Ruiz (od 80. Alan), Zjelinski – Kaljehon (od 66. Politano), Insinje, Mertens (od 67. Milik).

JUVENTUS (4-3-3): Bufon – Kvadrado (od 85. Remzi), Bonući, De Liht, Aleks Sandro – Pjanić (od 74. Bernardeski), Betankur, Matuidi – Dibala, Ronaldo, Daglas Kosta (od 65. Danilo).

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.