Izvor: Blic, 19.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne gledam svoj džep i interes

Marka Pantelića nema na spisku selektora Srbije Miroslava Đukića za prijateljski meč sa Makedonijom. Posle više od četiri godine igranja u reprezentaciji, čiji je dres oblačio 15 puta, napadač Herte će 6. februara duel sa južnim susedima gledati iz Berlina.

Fudbaler koji je bio ljubimac navijača, uvek igrao srcem, očekivao je poziv...

- Nema tu šta da se priča - kaže Pantelić.

Razočarani ste?

- Nisam! Ama, ne mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ništa ni o Đukiću ni o njegovom spisku. Marko Pantelić ne gleda svoj džep i interes. Dve i po godine sam u najboljem timu Bundeslige, odigrao sam 70 utakmica, postigao 32 gola, imao 20 asistencija, Nemci su izračunali precizan učinak u procentima - 72 odsto. Dostojno predstavljam Srbiju. To je to.

Očekujete poziv u budućnosti?

- Pa šta sada da kažem? Neću ništa, bolje je...

Pominjao se vaš odlazak u Premijer ligu?

- Sve je u opticaju. Ipak, pitaju se Herta i Diter Henes, menadžer kluba. Imam i ugovor još godinu i po, ali i pozitivne kritike, na vrhunskom nivou igram tri sezone, možda je došlo vreme da napustim Berlin.

Engleska je izazov, pominje se Čelsi, Fulam, Vest Hem?

- Ako bilo šta kažem za „Blic" koji se dosta čita u inostranstvu, ovde to može drugačije da se protumači. Statistika o meni sve govori, ona je neumoljiva.

Herta od borbe za Ligu šampiona do 12. pozicije i spasavanja prvoligaškog života na proleće?

- Pokušaćemo da na startu sakupimo što više bodova, kako bismo prebrinuli bitku za opstanak i napali, ako se ukaže prilika, neka od mesta koja vode u Kup UEFA. To je, verujem, maksimum Herte ove sezone, plasman između četvrte i šeste pozicije. Mlada smo ekipa, za dve, tri godine u klubu očekuju prave rezultate.

Širom ste otvorili vrata našim igračima, Kačar je Hertin, Fejsa je bio želja, pominje se Basta?

- Mnogima sam otvorio vrata Bundeslige i mnogo mi je drago zbog toga. Kada budem odlazio odavde, moći ću da se pohvalim da sam napravio i taj uspeh, nisam vodio računa o sebi, već sam reprezentovao svoju zemlju. Da, to je moja zasluga, Herta do mog dolaska nije imala Srbina u timu, sada će ih možda imati trojicu. Drago mi je zbog toga i to je neki rezultat - rekao je na kraju Pantelić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.