Krše zakon i ustav

Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krše zakon i ustav

Damir Dokić neće otići u Australiju da bodri ćerku Jelenu, iako mu je TV stanica Čenel 7 obezbedila besplatan put avionom i smeštaj u Melburnu. Direktor Australijan opena Krejg Tajli zabranio je, na inicijativu Jelene Dokić, ulazak Damiru na komplekse ovog teniskog centra, čime je, prema Damirovim rečima, prekršio australijski zakon o ljudskim pravima.

Mogući dolazak Damira Dokića u Australiju izazvao je ogromno interesovanje tamošnje javnosti, tako da su on i Jelena udarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vesti u svim novinama, internet portalima, radio i TV stanicama.

- Juče rano ujutro javili su mi se Australijanci, tačnije ljudi iz TV stanice Čenel 7. Rekli su mi da su mi obezbedili avionsku kartu i boravak u Melburnu potpuno bes platno. Odgovorio sam im da mi je istekao australijski pasoš, i da ne znam hoću li moći da putujem. Nedugo zatim, obavestili su me iz Ambasade Australije da će mi po hitnom postupku izdati pasoš - rekao je Damir Dokić za Kurir i dodao:

- Međutim, kao grom iz vedra neba stigao je telefonski poziv direktora Australijan opena, koji mi poručuje da neću moći da uđem na teniske terene kompleksa u Melburnu. Ne vidim razlog za takvu njihovu odluku, jer je meni šestomesečna suspenzija istekla pre šest, ili sedam godina. Očigledno je da je neko naterao Jelenu da zatraži zabranu za mene. Onda je direktor prekršio zakon i ustav Australije, jer mi kao slobodnom građaninu te zemlje zabranjuje slobodu kretanja. To nije demokratski, jer je Australija demokratska država.

PRATIĆU JE PO EVROPI

I pored najave Jelene Dokić da je za sva vremena završila s ocem i da između njih ima nepremostivih razlika, Damir veruje da njegova ćerka tako ne misli. Otac australijske teniserke morao je da potraži pomoć lekara posle meča njegove ćerke s Ruskinjom Klejbanovom, jer mu se povisio pritisak, a morao je da primi i insulin zbog dijabetesa.

- Bikići su je naterali da bira između njih i svoje porodice. Shodno tome što je izabrala, razumem da baš ja moram da budem glavna tema njenih konferencija, jer tako štiti sebe i Bikiće. S njom nešto nije u redu, pod stalnim je pritiskom, a izjave su joj kontradiktorne i nelogične. Biću uz Jelenu kada bude igrala turnire u Evropi.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.