Nazvala grb Crne Gore kokoškom, pa se izvinila naciji: Duboko se kajem

Izvor: B92, 29.Jan.2024, 19:21

Nazvala grb Crne Gore "kokoškom", pa se izvinila naciji: Duboko se kajem

Crnogorska atletičarka Marija Vuković izvinila se zbog izjave u kojoj je grb na zastavi Crne Gore nazvala kokoškom.

Ona je u trenutku kada je serijalu "Igram svoju igru", koji se objavljuje na RTCG, upitana da nacrta maskotu Olimpijskih igara u Parizu, za grb na zastavi Crne Gore rekla: "Kokoš, ova naša kokoška sa zastave".

Ubrzo se oglasila na društvenim mrežama.

"Dragi prijatelji, Duboko se izvinjavam zbog svoje nepromišljene izjave tokom snimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << serijala Igram svoju igru. Namera mi nije bila da povredim ničije osećaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da ćete oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem", napisala je Vukovićeva, crnogorska skakačica uvis, pa dodala:

"Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj reči. Ali u jedno budite sigurni - nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namerno unizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Unižavajući nju, unizila bih i sebe. Nastaviću i dalje punim srcem da skačem za Crnu Goru, onako kako sam to uvijek i radila! A jedini cilj koji trenutno imam pred sobom je da predstavljam našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu i nadam se učinim sve vas ponosnim".

Inače, Vukovićeva je u Tokiju postala prva crnogorska atletičarka koja se plasirala u finale Igara, u kojem je naposletku zauzela deveto mesto, sa preskočenih 1.96m.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.