Navijači vređali fudbalere Anžija

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači vređali fudbalere Anžija

Ruski navijači vređali su na rasnoj i nacionalnoj osvnovi fudbalere Anžija iz Mahačkale tokom prvog meča baraža za plasman u LE, prenose lokalni mediji.

Anži je savladao holandski AZ Alkmar sa 1:0.

Susret su obeležili ispadi navijača koji su ubacivali razne predmete na teren i uzvikivali "Rusija Rusima" i "Idite kući u Kavkaz".

Mediji u Rusiji prenose da je nekoliko stotina navijača protestovalo jer klub dolazi iz "nestabilnog područja Severnog Kavkaza, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a evropske utakmice igra na stadionu Lokomotive u Moskvi".

Ponašanje navijača kritikovao je trener Anžija Gus Hidink.

"Nisam siguran da su to bili pravi fudbalski navijači. Mislim da je ovo provokacija protiv našeg kluba. Ne znam šta će UEFA preuzeti, možda nam dozvoli da igramo negde drugde", rekao je Hidink.

Napadač Anžija Šamil Lahijalov rekao je da bi bilo bolje da njegov klub utakmice igra u Evropi umesto u Moskvi.

Klub iz Mahačkale, čiji je vlasnik bogati Sulejman Kerimov, zahvalio se moskovskoj policiji jer su sačuvali red i zaštitili njihove navijače.

UEFA je zabranila Anžiju da zbog mogucih teroristickih akcija kao domaćin igra u Dagestanu.

Dagestan je najjuznija ruska republika, koja se nalazi na obali Kaspijskog jezera. Pripada Kavkazu i između ostalog graniči se sa Čečenijom, Gruzijom i Azerbejdžanom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rasizam ruskih navijača

Izvor: RTS, 24.Avg.2012

Anži iz Mahačkale igrao svoj meč Lige Evrope u Moskvi, a navijači na tribinama uzvikivali rasističke i nacionalističke parole. Ponašanje navijača kritikovao je trener Anžija Gus Hidink. Anži ne igra u Mahačkali jer se UEFA plaši terorističkih napada...Ruski navijači u Moskvi vređali su...

Nastavak na RTS...

Rusi terali Anži iz Moskve?!

Izvor: Sportal.rs, 24.Avg.2012

Meč plej-ofa za Ligu Evrope između Anžija i holandskog AZ Alkmara pripao je ekipi iz Rusije (1:0), međutim, u klubu iz Mahačkale su besni zbog ponašanja navijača u Moskvi.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.