Navijači traže istovremeno odigravanje mečeva

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 23:34

Navijači traže istovremeno odigravanje mečeva

Nemački navijači od uprave vodećih fudbalskih takmičenja zahtevaju da vrati istovremeno odigravanje utakmica poslednja dva kola Bundeslige.

Insistraju na tome jer to osigurava fer-plej, a da ujedno odgovara publici, prenosi agencija dpa.

"Direktnu i fer konkurenciju u završnoj fazi može da garantuje samo istovremeno igranje.Rasparčavanje poslednja dva kola narušava ideju nedvosmisleno čistog sporta"", saopštilo je udruženje "Suvi list" (Unsere Kurve).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Navijači su naveli da, osim toga, istovremeno odigravanje utakmica olakšava njihove aktivnosti. "Putovanje vozom, na primer, planiramo pre zimske pauze, moramo organizovati okupljanje čak i malih navijačkih klubova".

"Navijačka kultura značajno oblikuje poslednja dva kola sezone i to nikakav novac od televizije ne može da zameni", nastavili su navijači.

Utakmice pretposlednjeg, 33. kola Bundeslige od prošle godine ne počinju kao ranije, istovremeno. Promena rasporeda se zasniva na tenderu iz 2020. i prava na prenos i marketing.

Tako se deo mečeva igra u petak, a ostatak u nedelju, kao u prethodna 32 igračka dana. Novi format važi najmanje do završnice sezone 2024-25.

Samo u poslednjem kolu, u aktuelnoj sezoni to je narednog vikenda, sudije početak svih utakmica označavaju u isto vreme, u subotu u 15:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.