Izvor: Politika, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači čekaju Ligu šampiona

Na zvaničnom sajtu fudbalskog kluba Crvena zvezda sprovodi se anketa među milionskom armijom navijača "crveno-belih" u zemlji i dijaspori, s pitanjem koji je cilj najbitniji za Zvezdu ove godine. Doduše prva dva su već ostvarena, a za osvojanje titule šampiona juče do 14 časova izjasnilo se svega 2,79 odsto učesnika, a za odbranu duple krune 14,36. Među ponuđenim odgovorima su i: stabilan tim (13,60), kao i plasman u Ligu šampiona, što je očigledno najveća želja Zvezdinih navijača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << s obzirom da to priželjkuje čak 69,25 odsto učesnika ankete.

Inače, Internet sajt Crvene zvezde je nedavno dobio novi, nesumnjivo lepši, izgled i dizajn, što je najveća zasluga malobrojnog, ali godinama veoma uspešnog, tima Marketinga Crvene zvezde na čelu sa direktorom Zoranom Avramovićem, uz podršku novoformirane marketinške službe koja je u isključivoj nadležnosti našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba.

--------------------------------------------------------------------------

"Noć muzeja" i na "Marakani"

U okviru manifestacije "Noć muzeja" koja će biti održana sutra od 18 do 2 časa ujutro na više od 100 različitih muzejskih i galerijskih prostora u čitavoj Srbiji, prvi put će se u ponudi naći i jedan sportski muzej.

Naime, fudbalski klub Crvena zvezda kao ubedljivo najuspešniji na ovim prostorima, još jedanput će javnosti predstaviti bogatu riznicu osvojenih trofeja.

– Specijalno za ovu priliku u Muzeju fudbalskog kluba Crvena zvezda po prvi put će biti izložena lopta sa potpisima svih igrača koju su učestvovali u finalu Superkupa Evrope 11. novembra 1991. godine. Lopta sa potpisima sadašnje trofejne generacije, osvajača duple krune, takođe će biti među eksponatima. Posetioci će biti u mogućnosti i da prelistaju i prvi almanah SD Crvena zvezda iz 1955. godine. Povodom svega toga, naš muzej je dobio drukčiji izgled, a pripremili smo i brojna iznenađenja – istakao je novi kustos Muzeja FK Crvena zvezda Predrag Trkulja.

Muzej na "Marakani" je u prethodnih godinu dana posetilo više od 20.000 ljudi. Na prostoru od 400 kvadratnih metara izloženo je oko 700 eksponata, među kojima su i trofeji Kupa evropskih šampiona i Interkontinetalniog kupa.

--------------------------------------------------------------------------

Veterani se pridružuju slavlju

Danas u 11 časova, u prostorijama centralne lože na našem najvećem stadionu, biće održan četvrti sastanak Sekcije veterana Crvene zvezde. Igrači svih fudbalskih generacija "crveno-belih" okupiće se kako bi zajednički proslavili istorijski uspeh, odbranu duple krune. Na proslavi će biti prvotimci prvog državnog prvaka i pobednika Kupa samostalne Srbije i članovi stručnog štaba na čelu sa Boškom Đurovskim, koji su doprineli da Zvezda postane naš prvi klub koji je sačuvao oba trofeja na domaćoj sceni.

Sve Zvezdine generacije naći će se na "Marakani". Dolazak je potvrdilo više od 80 veterana koji su svojim nastupima ostavlili neizbrisiv trag u Zvezdinoj istoriji. Među njima su Srđan Mrkušić, Rajko Mitić, Bora Kostić, Dragoslav Šekularac, Vladica Popović, Jovanom Aćimović i mnogi drugi...

L. D.

[objavljeno: 18.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.