Navijači Voše potiv Maje Gojković

Izvor: B92, 19.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači "Voše" potiv Maje Gojković



Oko hiljadu navijača Vojvodine protestovalo je u subotu ispred Gradske kuće zbog poziva gradonačelnice Novog Sada Maje Gojković košarakškim klubovima Partizan i Crvena Zvezda da svoje utakmice igraju u Novom Sadu.

Posle utakmice fudbalera sa Bežanijom, navijači Vojvodine prošetali su se centralnim gradskim ulicama i u Gradskoj kući ostavili pismo upućeno Gojkovićevoj i predsedniku Skupštine grada Zoranu Vučeviću. U tom pismu, navijači su ocenili da je poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gojkovićeve "najvećim i najljućim rivalima Vojvodine" da, zbog organizaciono-finansijskih problema koje imaju u svom gradu, koriste novosadski "Spens" - "neshvatljiv i nerazuman".

"Istovemeno sa tim pozivom, svedoci smo katastrofalno lošeg odnosa gradskih vlasti prema vrhunskim klubovima u sopstvenom gradu, koji nemaju gotovo nikakvu podršku grada za svoje bitisanje", navodi se u pismu navijača.

Okupljeni su u pismu naveli da su navijači svih klubova u okviru sportskog društva Vojvodina, a posebno fudbalskog, rukometnog, košarkaškog i odbojkaškog.

U tom pismu je navedeno da je iz dvorane "Spens" izgnan donedavni prvak i osvajač kupa, Rukometni klub Vojvodina, koji danas svoje utakmice igra po novosadskim periferijama "zbog sličnih problema koje imaju Zvezda i Partizan u svom gradu".

Predstavnik navijača Vojvodine Aleksandar Posnov rekao je agenciji Beta da poziv Gojkovićeve "urušava višegodišnje napore velikih navijačkih masa da privuku navijače ka novosadskim klubovima". "Sve ono sto Novi Sad nije ponudio svojim klubovima, gradonačelnica je ponudila našim najljućim rivalima. Mi smatramo da je to akt njene lične promocije i da se time stavila iznad interesa gradjana Novog Sada", rekao je Posnov.

Protest navijača Vojvodine protekao je bez incidenata. U vreme njihovog boravka ispred Gradske kuće, na obližnjoj Tanurdžićevoj

palati bila je razvijena velika navijačka zastava sa simbolima FK Vojvodina i likom Svetozara Miletića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.